İkizlerin ailesi, erteleme talebinde bebeklerin dikkate alınmamasını eleştirdi

Terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezası onanan ikiz bebek annesinin infazının ertelenmesi talebi üzerine savcılık sanığı hastaneye sevk etti. Aile, erteleme talebinde bebeklerin dikkate alınmamasını eleştirdi....

Google Haberlere Abone ol
İkizlerin ailesi, erteleme talebinde bebeklerin dikkate alınmamasını eleştirdi

Terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezası onanan ikiz bebek annesinin infazının ertelenmesi talebi üzerine savcılık sanığı hastaneye sevk etti. Aile, erteleme talebinde bebeklerin dikkate alınmamasını eleştirdi.

İkiz bebek annesi Mülkiye Demir Kılınç, 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazının ertelenmesi talebinde bulunmuştu. Sağlık ve bebeklerini gerekçe göstererek talepte bulunan Kılınç’ı savcılık hastaneye sevk etti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk eden savcılık hastaneden 4 konuda hazırlanacak raporu göndermelerini istedi. Savcılık, kurul rapor istediği konuları şöyle sıraladı: “Cezanın cezaevinde infaz edilmesinin mahkumun sağlığını olumsuz yönde etkileyip etkilemeyeceği, olumsuz etkiliyorsa cezanın resmi sağlık kuruluşlarının mahkumlara ayrılan bölümlerinde devam edilip edilemeyeceği, bu durumda da mahkumun hayatı için tehlike teşkil ediyorsa ne zamana kadar erteleneceği, hükümlünün sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali niteliğinde olup olmadığı.”

Adliye önünde basın açıklaması yapan Kılınç ailesi, erteleme talebinde bebeklerin dikkate alınmamasını eleştirdi. Hükümlü anne Mülkiye Demir Kılınç, “Çocuğu 6 ayı geçmemiş annelere geri bırakılır, birer sene periyotlarla erteleme yapılır maddesinden talep etmiştik. Bir erteleme talebi de engelli olduğuma dair rapor sunmuştuk. Ama savcı beyin takdiri tabii ki savcı bey çocukları dikkate almayarak beni tam teşekküllü hastaneye gönderip oradan bir heyet raporu alıp oradan da adli tıpa göndereceklerini, adli tıptan çıkacak rapora göre ertelemenin olup olmayacağına karar vereceklerini söyledi.” dedi.

Kendi sağlığı üzerinden değil çocuklarının sağlığı üzerinden erteleme talep ettiğini ifade eden anne Kılınç, “Çocuklar çok küçük olduklarından, koşulların uygun olmadığı için erteleme talep etmiştim. Bu talep ciddiye alınmadı. Bu konuda şu an çok kaygılıyım.” diye konuştu.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini kaydeden Kılınç, “Raporu bekledikten sonra ertelemenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini söylediler. Bir süre vermediler ama adli tıptan ne zaman rapor gelirse o zaman değerlendireceklerini söylediler.” ifadelerini kullandı.

Erteleme kararı çıkmazsa bebeklerini de cezaevine götüreceğini tekrarlayan Kılınç, “Uzun tartışmalar sonrası aldığımız bir karar. Bebeklerin çok ciddi sağlık sorunu olmadan 6 yaşına kadar annenin yanında olması gerektiğini söyledi uzmanlar.” dedi.

Baba Ahmet Kılınç da, “Çocuklar 6 aylıkken ortaya çıkabilecek bir ruhsal çöküntünün geriye dönüşü yok. Annesini kaybetme korkusu var. Bu bilimsel bir şey. Erteleme talebimiz ilk başta sadece eşimin sağlık sorunlarından kaynaklı değildi. Çocukların sağlığının, aile bütünlüğünün değerlendirilmesi üzerineydi.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar