İkiz kardeşler aynı gün madende vefat etti

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 1982 doğumlu ikizler Süleyman ve İsmail Çata, Soma'nın Bayat Köyünde köy mezarlığına defnedildi. Köy sakinlerinden alınan bilgiye göre, 3-4 yıl önce aynı gün...

Google Haberlere Abone ol
İkiz kardeşler aynı gün madende vefat etti

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 1982 doğumlu ikizler Süleyman ve İsmail Çata, Soma'nın Bayat Köyünde köy mezarlığına defnedildi. Köy sakinlerinden alınan bilgiye göre, 3-4 yıl önce aynı gün evlendikleri öğrenilen ikizlerin 8-9 yıldır maden ocağında çalıştığı belirtildi.

Evin ikiz oğullarından İsmail Çata'nın 3 yaşlarında ikiz kızlarının olduğu, Süleyman Çata'nın ise 4 yaşında bir oğlu bulunduğu öğrenildi.

Muhtar Hamit Çakar, vefat eden ikizlerin, aynı gün askere gittiğini, aynı gün evlendiğini ve aynı gün Soma'dan karşılıklı daire aldıklarını ve içerisinde oturamadan vefat ettiklerini aktardı.

Aynı bölükte askerlik yaptıklarını belirten Muhtar Çakar, ikizlerin bölük komutanlarının ayırmak istemesine rağmen ayrılmadıklarını da sözlerine ekledi.

İKİZLER 5-6 YILDIR İZİN KULLANMADI

Muhtar Çakar, maden ocağında çavuşluk yapan ikizlerin çalışmayı çok sevdiklerini ve tahmini olarak 5-6 yıldır hiç izin kullanmadıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar