İkiz kardeşiyle hafızlığı bitirip bölge birincisi oldu

Adana İl Müftülüğü’nde, 2–3 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen Bölge Hafızlık Tespit Sınavı’nda Adana ipi göğüsledi. Adana, Mersin ve Osmaniye’deki Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 128 öğrenci arasında gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
İkiz kardeşiyle hafızlığı bitirip bölge birincisi oldu

Adana İl Müftülüğü’nde, 2–3 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen Bölge Hafızlık Tespit Sınavı’nda Adana ipi göğüsledi. Adana, Mersin ve Osmaniye’deki Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 128 öğrenci arasında gerçekleştirilen sınavda erkeklerde Karataş Yemişli Kur’an Kursu öğrencisi Mehmet Ceviz ve bayanlarda Adana Seyhan Hacı Menekşe Hatun Kız Kuran Kursu öğrencisi Şemsi Nur Selma Ulu birinci oldu. Türkiye finaline katılmaya hak kazanan iki öğrenci Akdeniz Bölgesini temsil edecek. Öğrencilere altın, takım elbise ve kitap hediye edildi. Karataş Yemişli Kur’an Kursu öğrencisi Mehmet Ceviz bölge birincisi olmasının yanında hafızlığı ikiz erkek kardeşiyle birlikte tamamlamanın da mutluluğunu yaşadı.

Programda konuşan İl Müftü Vekili İhsan Yeğen, 'Canlı Kur'an' diye tanımladığı hafızları, hoca ve ailelerini tebrik etti. Yeğen, “Hafızı olduğu Kur'an-ı anlamak, yaşamak ve yaşatmak yolunda kendilerine başarılar diliyorum. Aynı zamanda Hafızlık kurslarını yaptıranları rahmetle anıyor, desteği devam edenlere şükran ve dualarımı arz ediyorum.” dedi.

Yarışma birincisi Adana Karataş Yemişli Kur’an Kursu Öğrencisi Mehmet Ceviz, hocalarının desteğiyle bu dereceyi elde ettiğini ifade etti. Ceviz, “Hocalarımın desteği olmasa ben bunları yapamazdım. Anne ve babama da teşekkür ediyorum. Onların desteği de benim için gerçekten çok önemliydi. Çok güzel bir duygu yaşıyorum.” diye konuştu.

İKİZ KARDEŞİYLE HAFIZLIĞI BİTİRDİ

Kur'an okumayı 14 yaşında öğrendiğini ifade eden Ceviz, “1 yıllık eğitimin ardından hafızlığa geçiş yaptım. 15 yaşımızda ikiz kardeşimle hafızlığımızı tamamladık. Aramızda 15 dakika farkla dünyaya geldik. Lise ve üniversite eğitimimizi inşallah beraber bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

Ailenin ikizlerini hafız yetiştirmekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Yemişli Kuran Kursu öğreticisi Mesut Gökkaya, hafızlık yarışmasında Mehmet Ceviz’in birinciliğinin çok anlamlı olduğunu açıkladı. Aylarca verdikleri emeklerin karşılık bulduğunu hatırlatan Gökkaya “Öğrencimizi 6 Ağustos’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılacak hafızlık yarışması Türkiye ön elemelerine hazırlayacağız." bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar