'İkiz Elma' operasyonuyla sahtecilik ve dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından, yaklaşık dört aydır sürdürülen teknik takip sonucunda beş ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
'İkiz Elma' operasyonuyla sahtecilik ve dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından, yaklaşık dört aydır sürdürülen teknik takip sonucunda beş ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Adları sahte çek ve çeşitli dolandırıcılık olaylarına karışan 24 kişi yakalandı.

Geçen ağustos ayında, bir işyerine 25 bin liralık sahte çek verilmesi suretiyle gıda maddesi dolandırıcılığı meydana geldi. Harekete geçen Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı, örgüt yapılanması içinde hareket ederek para ve para yerine geçen değerli belgede sahtecilik, bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarını örgütlü bir şekilde işlediği tespit edilen zanlılar hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan projeli teknik ve fiziki takip sonucunda, sahte (ikiz) çek kullanmak suretiyle Amasya, Ankara, Samsun, Sivas, Tokat, Balıkesir, Bursa ve Trabzon'da benzerlik olaylarla ilgili bilgiler elde edildi. Bu illerde faaliyet gösteren işyerlerinden yaklaşık 250 bin lira değerinde gıda maddesi, madeni yağ, kamyon lastiği ve hayvan dolandırıcılığı yapıldığı, Kırıkkale ve Karabük illerindeki işyeri ve inşaatlardan da kalıp tahtası çalındığı tespit edildi. Amasya, Tokat, Karabük, Ankara ve İstanbul'da, eşzamanlı "İkiz Elma" kod adlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden G.E. (48), V.S. (54) ve E.Ö. (43) tutuklandı. Diğerlerinin sorgusunun devam ettiği bildirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda sahte çek belgesi, sahte çek yapımında kullanılmak üzere çeşitli şirket isimlerine düzenlenmiş kaşeler, yine sahte çek hazırlanması ve yapılmasında kullandığı değerlendirilen 2 adet bilgisayar ve 1 adet tarayıcı özelliği bulunan fotokopi makinesi, sahte kimlik belgeleri, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. CİHAN

Yorumlar