İkiz bebekleri için hapis cezasının ertelenmesini istiyor

Terör örgütü PKK'lılara yardım ettiği iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan, cezası Yargıtay tarafından onanan Mülkiye Demir Kılınç, 5,5 ay önce dünyaya getirdiği ikiz bebekleri nedeniyle cezanın infazının ertelenmesi...

Google Haberlere Abone ol
İkiz bebekleri için hapis cezasının ertelenmesini istiyor

Terör örgütü PKK'lılara yardım ettiği iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan, cezası Yargıtay tarafından onanan Mülkiye Demir Kılınç, 5,5 ay önce dünyaya getirdiği ikiz bebekleri nedeniyle cezanın infazının ertelenmesi için dilekçe verdi

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatı ve eşiyle birlikte gelen Mülkiye Kılınç, Yargıtay tarafından onanan 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazının ertelenmesi için savcılığa dilekçe verdi. Kılınç, 5 ay 20 gün önce dünyaya getirdiği Lorin ve Özgür ismini verdikleri ikizleri için cezasının infazının ertelenmesini istedi. Mülkiye Kılınç, daha önce de doğuma kadar 6 ay ve doğumdan sonra 6 ay şeklinde iki kez infazın ertelenmesi izni aldı. Ancak bebekler iki ay erken doğdukları için 12 ay yerine toplam 10 ay erteleme izninden faydalandı. Kılınç son kez en az bir yıl süre ile bir erteleme izni daha verilmesi için savcılığa başvurdu.

İnfazın geri bırakılması ile ilgili bir talepleri olduğunu belirten Avukat Hanım Serençelik, "İnfaz Kanunu'nun 16. maddesinin 3., 4. ve 6. fıkrasına istinaden infazın en az 1 yıl geri bırakılması talebinde bulunduk. Talebimizi değerlendireceklerini beyan ettiler. Gerekçe olarak müvekkilimin ikiz bebekleri var şu an 5,5 aylıklar. İkiz bebeklerin çok küçük olduğu bu sebeple anneye ihtiyaçları olduğu bu aşamada infazın ertelenmesi gerektiğinin çocukların yararına olacağı düşüncesiyle erteleme istedik. Yasada doğum yapan kadınların infazının geri bırakılması ilişkin hükümler var. Biz de bunlardan yararlanmak için başvurumuzu yaptık." diye konuştu. Avukat Serençelik, yasada erteleme konusunda bir sınırlama bulunmadığını söyledi.

‘ERTELEME OLMAZSA BEBEKLERİMLE CEZAEVİNE GİRECEĞİM’

Uzun uzun düşündüklerini ve pedagoglarına, doktorlarına sorduklarını belirten Mülkiye Demir Kılınç ise, "Şu aşamada çocuklarımızın yanımızda olması gerektiğini söyledi. Dolayısıyla çok küçükler 5,5 aylıklar ve 4. aydan itibaren anneyi kaybetme korkusu yaşıyorlarmış. Anneden ayrı kalma, yoksunluk varmış. Şu durumda mecburen yanımda götüreceğim. 19 Mayıs'ta da maalesef ceza ertelemem bitiyor, cezaevi yolu görünüyor, bebeklerimi alıp cezaevine gireceğim." şeklinde konuştu.

Bebeklerin şu an mamayla beslendiğini belirten Kılınç, "Yaşadığım yoğun stres sonucu 15 gün emzirebildim. Ondan sonra sütüm kesildi, şu an mamayla besleniyorlar. Cezaevi koşulları uygun değil diye talepte bulunduk. Bebekler biraz daha büyüsün biraz daha toparlansın öyle girelim diye talep ettik. Önümüzdeki Pazartesi veya Salı günü netleşeceğini, kararlarını vereceğini söylediler. Minimum 6 ay ama biz 1 yıl erteleme istedik. 1 sene verilirse en azından çocuklar 1.5 yaşında olacaklar. Yürüyecekler en azından emekleme süreci cezaevinde geçmemiş olacak." dedi.

İkiz bebeklerin babası Ahmet Kılınç ise, düzenlenen bir etkinlik kapsamında 11 Mayıs 2014 tarihinde Anneler Günü kapsamında eşi ve bebekleri ile birlikte Galatasaray Lisesi önünde olacaklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar