İkinci Uludere Vakası! Asker, Sivillere Ateş Açtı: 1 Ölü

Suriye sınırında bulunan bahçelerine çalışmak üzere giden 5 kişinin üzerine kaçakçı zannederek askerin ateş açması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İkinci Uludere Vakası! Asker, Sivillere Ateş Açtı: 1 Ölü

Suriye sınırında olan bahçelerine çalışmak üzere otomobilleriyle giden 5 insanın üstüne kaçakçı ve ya insan taciri olduğunu zannederek askerin ateş açması neticesinde 1 şahıs hayatını kaybetti. Bu hadise akıllara 2011'de 34 insanın hayatını kaybettiği Uludere olayını getirdi.

'DUR' İHTARI SONRASI SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Edinilen bilgiye göre, 5 kişi, sabah 05.30 sıralarında, otomobille İnanlı köyündeki bahçelerine gitti. Yüksektepe Hudut Karakolu Sorumluluk alanındaki birinci derecede askeri yasak bölge arasında içerisinden giden yolda seyreden otomobile, askerler, kaçakçı ve ya insan taciri olduğunu zannederek 'dur' ihtarında bulunduktan sonra İkaz ateşi açtı.

KURŞUN KAFASINA İSABET ETTİ

Otomobilde olan Ahmet Öksüzoğlu kafasına isabet eden mermi neticesinde ağır yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öksüzoğlu hayatını kaybetti. Olayın duyulmasından sonra Öksüzoğlu'nun İnanlı köyünde olan yakınları hadise yerine gitti.

ASKER GÖZALTINA ALINDI

Olayın gerçekleştiği yerin askeri bölge olması sebebi ile Gaziantep 5'inci Zırhlı Turgayı Askeri Savcılığı sebebi ile tahkikat başlatıldı. Ahmet Öksüzoğlu'nun cesedi Gaziantep Adlı Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenilirken, hadise yerinde jandarma birlikleri geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili tahkikat fazla aşırı yönlü şekilde sürdürülürken, ateş eden askerin gözaltına alındığı bildirildi.

ULUDERE'DE NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere, 28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetlerin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarında Irak topraklarında F-16 harp uçaklarıyla yaptığı bombardıman neticesinde 34 Kürt kökenli yurttaş hayatını kaybetmişti.

TERÖRİST SANILMIŞTI

Olaydan bir şahıs yaralı şekilde kurtulmuştu. Operasyonda hayatını kaybedenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek için PKK'nın kullandığı yol üstünden geçen, Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu bir kaçakçı kafilesi bulunduğu anlaşılmıştı. Bu insanlar terörist diye bombalanmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar