İkinci el otomobil satıcıları yetkisiz araç satışından şikayetçi

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği(SİOD) Başkanı Hasan Kahyaoğlu, ikinci el otomobil satışı konusunda yasal olarak herhangi bir kriter olmadığını belirterek, "Her önüne gelen ikinci el otomobil satışı yapabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
İkinci el otomobil satıcıları yetkisiz araç satışından şikayetçi

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği(SİOD) Başkanı Hasan Kahyaoğlu, ikinci el otomobil satışı konusunda yasal olarak herhangi bir kriter olmadığını belirterek, "Her önüne gelen ikinci el otomobil satışı yapabiliyor. Vergi mükellefi olan galericilerin günahı nedir?" dedi.

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği(SİOD) Başkanı Hasan Kahyaoğlu, yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil satışı konusunda yasal kriterlerin olmamasından galerici esnafının şikayetçi olduğunu söyledi. İkinci el otomobil satılması konusunda yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusunda hükümet yetkilileri ile görüştüklerini anlatan Kahyaoğlu, "Görüşmeler sonucunda herhangi bir çalışma meydana gelmedi. Gelişmiş ülkelerde ikinci el satışı konusunda herşey belli. Her önüne gelen ikinci el otomobil satışı yapabiliyor. Vergi mükellefi olan galericilerin günahı nedir?" diye sordu.

Kayıtlarda kamyonet olarak belirtilen bazı otomobil türlerinin satışlarında yüzde 18 KDV oranı ödemek zorunda kaldıklarını söyleyen SİOD Başkanı Hasan Kahyaoğlu, "Bu araçların satışını alıyoruz, defterimize işliyoruz. Yüzde 18 KDV'yi almadığımız ücreti ödemek durumunda kalıyoruz. Bu konuda bir adım atılmadı. Ayrıca Gürcistan'dan gelen plakalı araçlar Samsun'da ve Türkiye'de kullanılmakta, alınıp satılmaktadır. Bu yönde de gerekli düzenlemeler hayata geçirilmelidir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar