İkinci askeri casusluk davasında sankılar beraat etti

İkinci askeri casusluk davasını karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığın beraatine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
İkinci askeri casusluk davasında sankılar beraat etti

İkinci askeri casusluk davasını karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığın beraatine karar verdi.

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı askeri casusluk davasının devamı niteliğindeki davada karar çıktı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık askerlerden sadece Yıldırım Kahraman katıldı. Diğer sanıklar Yahya Sezer, Rüstem Altundaş, Halil Can Akince ve Ramazan Boz ise duruşmaya gelmedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, “yasaklanan bilgileri temin etmek” ile suçlanan sanıklar Yahya Sezer, Rüstem Altundaş ve Halil Can Akince’nin, “yasaklanan bilgileri temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” ile suçlanan Yıldırım Kahraman ve Ramazan Boz’un beraatine karar verdi. Mahkeme, sanıkların suçta kast ve kusurunun bulunmadığını vurguladı.

İddianamede, şüpheli askerler Yahya Sezer'in Gölcük'teki evindeki CD ve DVD'lerde 535 adet, Rüstem Altundaş'ın evinde 383, Halil Can Akince'nin evinde 7 bin 654, Ramazan Boz'un evinde 6 bin 39, Yıldırım Kahraman'ın evinde ise 3 bin 21 adet açıklanması yasaklanan ve niteliği itibariyle gizli kalması gereken belge ele geçirildiği belirtiliyor. Şüphelilerden Ramazan Boz'da 153, Yıldırım Kahraman'da ise 2 adet devletin güvenliğine ilişkin belgenin ele geçirildiği anlatılan iddianamede, şüpheliler Ramazan Boz ve Yıldırım Kahraman'ın "yasaklanan bilgileri temin etmek ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler Yahya Sezer, Rüstem Altundaş ve Halil Can Akince'nin de "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
CİHAN

Yorumlar