İkili eğitime geçen öğrencilerin velileri kaymakamlığa yürüdü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Lisesi B Blok da 10/A sınıfında meydana gelen tavan çökmesi sonucu ikili eğitime geçilmesi sebebiyle öğrenci velileri, okul önünden Kaymakamlığa kadar yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
İkili eğitime geçen öğrencilerin velileri kaymakamlığa yürüdü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Lisesi B Blok da 10/A sınıfında meydana gelen tavan çökmesi sonucu ikili eğitime geçilmesi sebebiyle öğrenci velileri, okul önünden Kaymakamlığa kadar yürüdü. Milli Eğitim Müdürü ve kaymakam ile görüşen veliler, beklenen son müfettiş raporundan sonra ne yapacaklarına karar vereceklerini söyledi.

Ereğli Lisesi'nin 1965 yılında yapıldığı öğrenilen B Blok binasında 10/A sınıfında gece saatlerinde tavan çökmesi sonrasında bina eğitim ve öğretime kapatılmıştı. Okulda İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul idarecileri ile yapılan toplantıda A Blok'ta ikili eğitime geçilmesine karar verilmişti. Merkez Anadolu Lisesi ve Turizm Meslek Lisesi'nin eğitim aldığı A Blok binasında Ereğli Lisesi öğrencilerinin de eğitime başlaması ile birlikte öğrencilerin yaşadığı sorunların arttığı ifade edilmişti. Bugün okul önünde toplanan öğrenci velileri, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdür ve Kaymakam İbrahim Çay ile görüşmek istedi.

Mili Eğitim Müdürü ve Kaymakam Çay ile görüşen veliler, hükümet konağı önünde durum değerlendirmesi yaptı. Veliler adına konuşan Dursun Ali Kansu, çocuklarının mağduriyetinin devam ettiğini müfettiş tarafından gönderilecek olan son raporda alınacak karara göre tepkilerini dile getireceklerini kaydetti.

Öğrenci velileri açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar