İki ülkenin kalbi birlikte attı

Nahçıvan Sağlık Bakanlığı ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri ve Erzurum Şifa Hastanesi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, ’1.

Google Haberlere Abone ol
İki ülkenin kalbi birlikte attı

Nahçıvan Sağlık Bakanlığı ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri ve Erzurum Şifa Hastanesi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, ’1. Şifa Üniversitesi Hastaneleri Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi' düzenlendi. Kongreye Nahçıvan’dan 200’e yakın hekim katıldı.

Nahçıvan’ın kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü anısına Türkiye ve Nahçıvanlı kardiyoloji ve kalp- damar cerrahisi hekimleri kongrede bir araya geldi. Bu yıl ilki düzenlenen Şifa Üniversitesi Hastaneleri Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi’nde Türk ve Nahçıvanlı hekimler kardiyoloji ve kalp damar cerrahisindeki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri masaya yatırdı. Nahçıvan Sağlık Bakanı Dr. Niyazi Novruzov’un da katıldığı kongreye Azerbaycan, Nahçıvan ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri ile Erzurum Şifa Hastanesi’nden çok sayıda hekim katıldı. 4 oturum halinde gerçekleştirilen kongrede hekimler tecrübelerini ve mesleki bilgilerini paylaştılar.

KALP-DAMAR KONUŞULDU DOSTLUK PEKİŞTİ

Nahçıvan Sağlık Bakanı Dr. Novruzov, Türkiye’nin kalp damar cerrahisi konusunda saygın hastanelerinden Şifa Üniversitesi Hastanelerinin hekimlerini misafir etmekten onur duyduklarını söyledi. Novruzov, Şifa Üniversitesi Hastanelerinin sağlık eğitimi konusunda kendilerine çok yardımcı olduğunu ve bundan da sevinç duyduklarını ifade etti. Nahçıvan’ın kuruluşundan bugüne Türkiye’nin büyük desteğini gördüklerini de belirten Bakan Dr. Novruzov, “Nahçıvan’ın 90’ıncı kuruluş yıl dönümünde Şifa Üniversitesi Hastanelerinin hekimlerini ağırlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Burada kalp damar cerrahisindeki gelişmeleri konuşurken, dostluklarımızı da pekiştirdik.” dedi.

'BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞTIK'

Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Dalga da konuşmasında insanlığa faydalı olmanın ortak payda olduğunu söyledi. Dalga, “Bu kongrede kardiyoloji, kalp damar cerrahisindeki bilgilerimizi paylaşıp, mesleki bilgilerimize yeni bilgiler kattık. Bu sayede ortak akıl ve bilgilerle elde edilen tecrübelerimizle insanlığa ve iki ülke vatandaşlarına daha kaliteli, sağlık hizmeti sunmuş olacağız.” dedi.
Şifa Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Faik Fevzi Okur da Türkiye ile Azerbaycan’ın tek millet iki devlet olduğuna vurgu yaptı. Doç. Dr. Okur, “Şifa Üniversitesi, Şifa Sağlık Grubu’nun sağlık hizmetlerindeki 35 yıllık deneyimi üzerine kurulan Türkiye’nin ilk tematik üniversitesidir. Bizler, Şifa Üniversitesi ve Hastaneleri olarak sahip olduğumuz bu deneyimleri dostlarımızla paylaşmaya ve onların da bilgilerinden istifade etmeye geldik. Bundan da büyük bir onur duyuyoruz. Kongremizin ilkini gerçekleştirdik, inşallah meslektaşlarımızla her yıl bu kongrelerde yeniden bir araya geleceğiz.” dedi.

Kongrede; Prof. Dr. Talat Tavlı, Prof. Dr. Vedide Tavlı, Doç. Dr. Fuat Gündoğdu, Resad Mahmudov, Seymur Musayev, Uz. Dr. Emir Evren Özcan, Opr. Dr. Volkan Yurtman, Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Yrd. Doç. Dr. Beşir Akpınar, Uz. Dr. Süleyman Caferov, Uz. Dr. Hasan Kocatürk, Uz. Dr. Mahir Ehmedov ve Uz. Dr. Nail Mehbaliyev birer sunum yaptılar. Program sonunda sunum yapan doktorlara günün anısına plaket takdim edildi.

Programın ikinci gününde ise Nahcıvan’ın önemli tarihi ve turistik mekanlarından Ashabı Kehf ve Duzdağ mağaraları gezildi. CİHAN

Yorumlar