İki sene yaptırmak için çalıştıkları kavşak, mahalleliyi canından bezdirdi

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Balat Mahallesi'nde yapılan kavşak, sürücüler başta olmak üzere mahalleliyi canından bezdirdi. İki sene kavşak yapılması için çaba gösteren mahalleli ve sürücüler, yapılan kavşaktan ise bin pişman oldu....

Google Haberlere Abone ol
İki sene yaptırmak için çalıştıkları kavşak, mahalleliyi canından bezdirdi

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Balat Mahallesi'nde yapılan kavşak, sürücüler başta olmak üzere mahalleliyi canından bezdirdi. İki sene kavşak yapılması için çaba gösteren mahalleli ve sürücüler, yapılan kavşaktan ise bin pişman oldu. Balat Mahallesi'nde yapılan kavşak alanının gereğinden fazla büyük yapılması ve orta refüjün genişletilerek yolun daraltılması trafiği tehlikeye düşürüyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer ilçe başkanı Mustafa Aydın'da eyleme destek vererek kavşak düzenlemesinin daha akılcı yapılmasını talep etti. Bursa Büyükşehir Belediye tarafından seçimden önce yapımına başlanan kavşak düzenlemesinin kazalara davetiye çıkardığını anlatan Mustafa Aydın, yıllarca Balat kavşağına bir düzenleme istediklerini ancak yapılan düzenlemeden ise pişmanlık duyduklarını söyledi.

Yapılan düzenlemenin yeni kazalara davetiye çıkardığını bildiren Aydın, "Yetkililer kaş yapayım derken göz çıkarmaya benzer bir düzenleme yapıyor." dedi. Her gün yüzlerce ağır tonajlı araçların bu yoldan geçtiğini anlatan Mustafa Aydın, orta refüjün geniş tutularak yolun daraltılması ve ada denilen kısmın ise çok geniş tutulmasının hem araçların manevra kabiliyetini azalttığı, hem de kazalara davetiye çıkardığını söyledi.

Bu konuda yetkilileri göreve davet eden Mustafa Aydın, "Bu milletin paralarının hoyratça kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. Belediye yetkilileri işi taşeron firmaya ihale edip, kenara çekilmesini ve yapılan işin kontrolünü yapmasını nasıl izah edecek." diye konuştu.

Balat Mahalle Muhtarı Ersin Yitik ise iki sene öncesinden Büyükşehir Belediyesine dilekçe vererek bu alanda kavşak yapılmasını istediklerini belirterek, "O zaman haftada bir kaza oluyordu, ama şimdi her gün kaza oluyor. Burada dün gelen üç tane TIR kaydı ve direk adamın evine girdi." dedi.

Yetkililer ve taşeron firma yetkililerine kavşağın yanlış yapıldığını söylemelerine rağmen seçimden önce başlanan kavşağın yanlış ve tam bitirilmeden bırakıldığını söyledi. İki sene kavşak yaptırmak için çalıştıklarını anlatan muhtar Yitik, yapılan kavşaktan ise dana çok pişman olduklarını söyledi. Kavşakta ayrıca ışıkta olmadığı için büyük sıkıntı yaşandığını anlatan Muhtar Ersin Yitik, yetkilerden kavşağa daha akılcı bir çözüm bulmalarını istedi.

Araç sürücüleri ise kavşağın çok düzensiz ve plansız bir şekilde yapıldığını belirterek, bir an önce düzenlemesini istedi. Gereğinden büyük ve düzensiz yapılan kavşaktan dolayı her gün kaza tehlikesi atlattıklarını anlatan sürücüler, yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı. Mahalleli ise seçim kaygısı ile baştan savma yapılan kavşağın insan sağlığı ve trafik güvenliğini gözetecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

CİHAN

Yorumlar