İki saatte 120 lira toplayan dilenciden zabıtaya ilginç tepki

Dilencilerin vazgeçilmez mekanları arasında ilk sırada gelen Taksim, yine ilginç bir olaya sahne oldu. Dilenirken kambur taklidi yapan 57 yaşındaki dilencinin gerçek yüzü, zabıta ekiplerine yakalanınca ortaya çıktı. Toplam 2 saatte 120 lira...

Google Haberlere Abone ol
İki saatte 120 lira toplayan dilenciden zabıtaya ilginç tepki

Dilencilerin vazgeçilmez mekanları arasında ilk sırada gelen Taksim, yine ilginç bir olaya sahne oldu. Dilenirken kambur taklidi yapan 57 yaşındaki dilencinin gerçek yüzü, zabıta ekiplerine yakalanınca ortaya çıktı. Toplam 2 saatte 120 lira para toplayan dilenciye, Kabahatler Kanunu’na göre caza yazılıp paraya el konuldu. Parasının alınmasını istemeyen dilenci, zabıta ekiplerinden şikayetçi olacağını söyledi.

Günde milyonlarca kişinin gelip geçtiği Beyoğlu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, dilencilerin en gözde mekanlarının başında geliyor. Zabıta ekipleri hemen her gün operasyon yapsa da serbest kalan dilenciler soluğu yine Taksim’de alıyor. Taksim Meydanı, Sıraselviler ve İstiklal Caddesi’nde kambur taklidi yaparak insanlardan para dilenen Adil T.’nin (57) de dilenmesi Cihan Haber Ajansı (Cihan) kamerasına yansını. Kendisinin görüntülendiğini fark eden T., kameramana da saldırmaktan çekinmedi. Evinden gelirken normal yürüyen ancak dilenirken kambur olan dilenci Adil T., aldığı paraları sayarak cebine attı. Yakalandıktan sonra üstünde para olmadığını söyleyen ve daha sonra koynundan 120 lira bozuk para çıkan dilenci T., “Benim param yenilmez, Allah var. Ben de devletim, sizi şikayet edeceğim.” demesi dikkat çekti.

Hakkında işlem yapılırken zaman zaman küfürlü konuşan dilenciye 97 lira ceza kesildi. Topladığı paralara da zabıt tutularak el konuldu.

CİHAN

Yorumlar