İki oğluyla çadırda yaşam mücadelesi veriyor

Samsun’un Terme ilçesi Sivaslılar köyünde yaşayan 3 kişilik Arpat ailesi yıkılan evlerinin bahçesine kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
İki oğluyla çadırda yaşam mücadelesi veriyor

Samsun’un Terme ilçesi Sivaslılar köyünde yaşayan 3 kişilik Arpat ailesi yıkılan evlerinin bahçesine kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Aile, tuvaleti ve banyo ihtiyacını yıkılan ve çatısı olmayan evlerinde gideriyor. Yardım bekleyen aile kendilerinin başlarını sokacağı iki gözlü bir ev istiyor.

Samsun’un Terme ilçesi Sivaslılar köyünde yaşayan Arpat ailesi evlerinin bahçesine kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Yaptıkları derme çatma çadırın içinde yatıp kalkan aile değer tüm ihtiyaçlarını da bu çadırda gideriyor. Yıllar önce eşi vefat eden Cihan Arpat (55) iki oğlu ile birlikte yaşadıkları köyde komşuların desteğiyle geçimlerini sağlıyor. Eşi öldüğünde kendisine maaş bağlandığını söyleyen Cihan Arpat, "600 lira maaş alıyorum bu da benim başımı sokacak ev yapmama yetmiyor onun için çadırda kalıyoruz. Eşim vefat ettikten sonra kızlarımın yanına gittim fakat çocuklarım büyüdüğü zaman ailevi sıkıntılar yaşadığımdan köyüme tekrar döndüm. Evimiz vardı köyde fakat bundan önceki senelerde yağan kar nedeniyle eski olan evimiz tamamen çöktü şimdi sadece temeli var. Biz o zamanlar gene çadırda kalmıştık gene şimdi çadırda kalıyoruz. Ben kendi ihtiyacım için bir şey istemiyorum çocuklarım için onların başını sokacak bir iki gözlü ev istiyorum." dedi.

BANYO VE TUVALET İHTİYACIMIZI YIKILAN EVDE GİDERİYORUZ

Cihan Arpat, "Ailesinin banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını yıkılan evlerinin üzeri açık olan bir köşesinde yaptıklarını belirterek üşüsek de ihtiyaçlarımızı gidermek zorundayız bizde insanız. Mutfağımız, yatağımız her şeyimiz o çadır bizim geceleri ayaz olduğunda çok üşüyoruz ama birbirimize sarılıp ısınmaya çalışıyoruz. Yattığımız yatakları bile köylü verdi. Köye döndüğümüz de hiç bir şeyimiz yoktu onların sayesinde bu çadırı kurabildik ve zorlanıyoruz bunun için biz başımızı sokacak bir ev istiyoruz." dedi.

"OKULA GİDEN BİR OĞLUM VAR TEK HAYALİM ONU OKUTMAK"

Eşini 4 yıl önce akciğer kanserinden kaybettiğini belirten anne Cihan Arpat, "Eşim hayatta iken de maddi sıkıntılarımız vardı eşimin düzenli bir işi yoktu. Bir dönem çalıştığı bir işte sigortası olduğu için ben de emekli oldum aldığım para bizim geçimimize ancak zor yetiyor. Okuyan bir de çocuğum var onun ihtiyaçlarını da karşılamak zorundayım. Tek hayalim de okuyan oğlumu okutup daha güzel bir hayat yaşamasıdır. Okuldan geldiği zaman çadırda ders çalışacak bir ortam bulamıyor yatakların üzerinde çalışıyor ve durumumuza çok üzülüyor buda beni daha çok üzüyor. Arpat, yattığımız yataklar sürekli küfleniyor ve astım rahatsızlığımın artmasına neden oluyor suyumuz dışarıdan akıyor gerçekten çadırda yaşamak zor komşularımızın desteği de olmasa daha da zorlanırız. Ben kendim adıma da bir şey istemiyorum çocuklarımın başını sokacak bir iki gözlü yuva istiyorum tek hayalim bu." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar