İki kıyı dışında tüm Türkiye'ye uyarı

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, ülke geneli parçalı çok bulutlu, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında yağışlı geçecek.

Google Haberlere Abone ol
İki kıyı dışında tüm Türkiye'ye uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre;

Yağışların Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda hummalı kar, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Adana’nın şark ilçelerinde güçlü sağanak, Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu ile yağış piyasa öteki yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar biçiminde olması bekleniyor. Batı bölgelerdeki yağışların ise hafif olabileceği hesap ediliyor. İç ve şark kesimlerde buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

Rüzgar genel olarak kuzey, şark kesimlerde güney yönlerden hafif, fasıla dizi orta kuvvette, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz’de kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu 11

Adana: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra şark ilçelerinde yer yer güçlü olması bekleniyor) 17

Antalya: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu 7

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve fazla aşırı bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar