İki kez kalbi duran genç yaşama tutunmaya çalışıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde arkadaşı ile birlikte denize giren bir genç boğuldu. Gencin iki kez duran kalbi, hastanede yeniden çalışmaya başladı. Talihsiz gencin, kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi yoğun bakımındaki tedavisi sürüyor....

Google Haberlere Abone ol
İki kez kalbi duran genç yaşama tutunmaya çalışıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde arkadaşı ile birlikte denize giren bir genç boğuldu. Gencin iki kez duran kalbi, hastanede yeniden çalışmaya başladı. Talihsiz gencin, kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi yoğun bakımındaki tedavisi sürüyor.

Olay Ereğli plaj tesislerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Alaplı ilçesinden arkadaşı ile birlikte denize gelen 19 yaşındaki Aslan Eroğlu, yüzdüğü sırada bir anda gözlerden kayboldu. Olayı gören çevredeki vatandaşlar vakit kaybetmeden plaj tesisleri cankurtaranlarına haber verdi. Bot ile denizden gencin battığı yere gelen ekipler, suya dalarak Eroğlu'nu sudan çıkardı. Karaya alınan gencin kalbinin durduğunu belirleyen ekipler, suni teneffüs ve kalp masajı ile kalbi yeniden çalıştırdı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de ilk müdahaleyi yaptığı genç, özel hastaneye kaldırıldı.

İKİNCİ KEZ KALBİ DURDU

Özel hastaneye getirilen gencin burada bir kez daha kalbi durdu. Hastanede yaklaşık 20 dakika yapılan kalp masajının ardından gencin kalbi bir kez daha çalıştırıldı. Durumu ağır olan Aslan Eroğlu, daha sonra Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek burada yoğun bakıma alındı.

Ereğli Belediyesi plaj sorumlusu Yıldıray Ağar (46), gencin boğulması ile ilgili yaptığı açıklamada, gençlerin plaj tesislerinden denize girdiklerini ancak plaj tesislerinden uzaklaşarak, kamp bölgesine geldiklerinde üzücü olayın yaşandığını söyledi. Kendilerinin daha çok yoğunluğun olduğu yerde durduklarını kaydeden Ağar, "Kamp tesisleri bölümünden bir haber geldi. Bizim oradan kabin alan iki gençten bir tanesi yakın mesafede çocuğu çıkardık. Dışarıya aldıktan sonra gerekli müdahaleyi yaptık. 112 de çok kısa sürede geldi. Aldığımız bilgilere göre de yaşıyormuş. İnşallah bir şey olmaz." dedi.

Olayı gören vatandaşlardan Ali Kocademir ise (46) herhangi bir bağırma olmadığını ve bir anda insanların koşmaya başladığını kendilerinin de olayı ondan sonra fark ettiklerini söyledi. Kocademir, konuşmasında, "Çocukla denize girecektim. Bir iki genç ayağa kalktı ve panikleme oldu. Bir tanesi boğulanı gördü zannedersem. Bir diğeri de yukarıya koştu. Belediye görevlileri geldi. Çocuğu çıkardılar. Sağlık ekipleri de kısa sürede geldi. İnşallah gence bir şey olmaz." diye konuştu.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gencin sağlık durumunun ciddi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar