İki azayı yaralayan zanlı adliyeye sevk edildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki yeni azayı silahla yaralayarak kaçtığı iddia edilen Ersin Demircan, dün gece jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
İki azayı yaralayan zanlı adliyeye sevk edildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki yeni azayı silahla yaralayarak kaçtığı iddia edilen Ersin Demircan, dün gece jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadesinin ardından arkadaşı Turgay O. ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Ereğli'de dün akşam saatlerinde Hamzafakıllı Mahallesi'nde seçimi kaybeden muhtarın oğlu Ersin Demircan (45) yeni seçilen muhtar azaları Sezgin Karataş (38) ve İsmail Kara (44) ile tartıştı. İddialara göre 7,65 çapındaki silahı ile 4 el ateş eden Demircan, azaları yaralayarak olay yerinden kaçtı. Jandarma ekipleri, 67 UC 784 plakalı otomobil ile kaçan Ersin Demircan ve arkadaşı Turgay O.'yu gece saatlerinde yakaladı. Jandarma ekipleri zanlıların ardından Otomobili Alaplı Limanı'na sakladıklarını tespit etti.

Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan Ersin Demircan ve Turgay O. adliyeye sevk edildi. Ersin Demircan'ın babası eski muhtar Mecit Demircan, yaralanan kişilerle halk otobüsleri konusunda geçmişte sorun olduğunu, muhtarlık seçimleri sırasında da oğlunu tahrik ettiklerini iddia etti. Demircan, "Ben 10 yıllık muhtarım. Bu olay muhtarlığımla ilgili olmayan bir konu. Daha öncesinden halk otobüsleri ile ilgili bazı konuların olması. Bu konu benim dışımda bir konuydu. Muhtarlığımın bitiminde olay yerinden hastaneye kaldırıldığımda oğluma bilek sallayarak ‘Biz böyle yaparız’ gibi oyunlar oynayıp üzerine yürümüşler. Bu konunun araçla ilgili olduğunu, muhtarlığımla ilgili olmadığını biliyorum. Muhtarlık bir hizmet yarışıdır. Bu hizmeti ben değil o arkadaşım da yürütecek. Ben kesinlikle üzgün değilim. O arkadaşımı da tebrik ederim." şeklinde konuştu.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Turgay O. savcılık makamınca serbest bırakıldı. Ersin Demircan ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. CİHAN

Yorumlar