İKÇÜ öğrencilerinden Şırnak'a uzanan dostluk eli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğrenci Konseyi öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarla, Şırnak’ta bulunan Beytüşşebap Meydan İlköğretim Okulu’nda okuyan miniklere kırtasiye malzemesi ve hikaye kitapları hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
İKÇÜ öğrencilerinden Şırnak'a uzanan dostluk eli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğrenci Konseyi öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarla, Şırnak’ta bulunan Beytüşşebap Meydan İlköğretim Okulu’nda okuyan miniklere kırtasiye malzemesi ve hikaye kitapları hediye etti. Toplam 90 öğrenci için hazırlanan hediye kolileri defter, kurşun kalem, boya kalemleri, silgi, oyun hamuru, hikaye kitapları ve öğrenciler için hazırlanan değişik miktarlarda kırtasiye malzemelerinden oluştu.

İzmir Kâtip Çelebili öğrencileri olarak böyle bir projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İKÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Sümeyye Zehir, Şırnaklı minik kardeşlerinden gelen teşekkür mesajlarının kendilerini oldukça duygulandırdığını söyledi. Yardım kolilerinin İKÇÜ’lü öğrencilerin cep harçlıklarından toplanan paralarla hazırlandığını belirten Sümeyye Zehir, Çiğli esnaflarından Eray Neşe’nin de desteği ile hayata geçirilen yardım projelerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Herkesin eğitime imkanları dahilinde destek olması gerektiğini belirten Zehir, "Biz İKÇÜ öğrencileri olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Önemli olan mutluluğun ve eldeki imkanların paylaşılmasıdır. Mutluluk paylaşıldıkça çoğalır. Mutluluğun doğusu batısı kuzeyi güneyi yok. Onlar mutlu olunca biz de burada mutlu oluyoruz. Değerli öğretmenlerimiz miniklere kırtasiye malzemelerini dağıtılırken fotoğraflanan karelerde çocukların gözlerindeki mutluluğu gördük. Minik kardeşimiz bize bir teşekkür mektubu gönderdi. Kardeşimiz aldığı hediyeler karşılığında 'ben de size yoğurt göndereceğim' demiş. Bu tablonun hiçbir maddi karşılığı olamaz. Bu tabloda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. CİHAN

Yorumlar