İhvanlı Adil Raşit: Mısır'da verilen idam kararları hukuksuzdur

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Mısır'da 683 kişi hakkında verilen idam kararlarına tepki gösterdi. Raşit, “Mısır’da 683 kişi hakkında idam kararı çıkması yeni askeri düzenin...

Google Haberlere Abone ol
İhvanlı Adil Raşit: Mısır'da verilen idam kararları hukuksuzdur

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Mısır'da 683 kişi hakkında verilen idam kararlarına tepki gösterdi. Raşit, “Mısır’da 683 kişi hakkında idam kararı çıkması yeni askeri düzenin kanunsuz, hukuksuz iş yaptığına delalet eder.” dedi.

Darbeye Karşı Meşru Yönetimi Destekleyenler Koalisyonu tarafından Bayrampaşa Titanic Otel’de düzenlenen toplantıda, Mısır’da yeni çıkan idam kararlarına tepki gösterildi. Toplantıda konuşan Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Mısır’da şuan 25 bin kişinin hapishanelerde yattığını bunlardan bin 500’ünün kadın, 376 kişinin ise çocuk olduğunu söyledi. Raşit, “Oralarda arkadaşlarımıza zulüm, işkence yapılıyor. Arkadaşlarımız için 30 Nisan’da Mısır genelindeki hapishanelerde gösteriler yapılacak. Bizde bugün bunun için toplandık. Onların haklarını hukuklarını savunmak istiyoruz. Hapishanelerde de açlık grevleri olacak. Bizde Mısır genelinde kardeşlerimizin haklarını savunmaya çalışacağız. Temenni ediyoruz ki Türkiye genelinde de bu gösteriler, tepkiler devam eder. Türkiye’nin bize destek vermesini istiyoruz.” diye konuştu.

Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 683 kişi hakkında daha idam kararı verildiğini hatırlatan Raşit, şöyle devam etti: “Bu karar çıkmadan önce 529 kişinin kararının çıkmasını bekliyorduk. 37 kişi hakkında idam kararı çıktı. 430 kişi hakkında da müebbet çıktı. Biz bunlara şaşırdık. Bazıları seviniyor. Bazıları da nasıl böyle bir karar alınır diye düşünüyor. 683 kişi hakkında idam kararı çıkması da yeni askeri düzenin kanunsuz, hukuksuz iş yaptığına delalet eder. “

Başbakan Erdoğan’ın meydanlara çıkıp Rabia işaretini yapmasıyla Mısır’a büyük bir destek verdiğini aktaran Raşit, “Biz onun desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Şuan gösteriler yapılacak, Mısır’da alınan karardan dolayı tepkiler daha da artacaktır. Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları ve diğer örgütlerinde birleşerek bize destek vermesini istiyoruz. Türkiye askeri darbeden sonra Mısır’a en büyük desteği veren ülkedir. Amerika ve İsrail bu konuda destek vermedi. Karasız kaldılar Obama seçimler olduktan sonra tamamen İsrail’in çıkarları noktasında bir karar aldı. Mısır bu yaşananlar sonucunda demokrasi noktasında geri adım attı. Askeri darbenin ardından Türkiye ile yapılan yatırımlarda büyük yara aldı. Türkiye ile Mısır arasında kuvvetli gelişmeler şuan sonlanmış durumda. Türkiye Mısır’a vermiş olduğu destek ile İslam alemi ve Arap dünyasında iyi bir konuma gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar