İhvan yetkililerinden Prof. Dr. Said darbe hakkında konuştu

İhvan yetkililerinden Prof. Dr. Said:“Türkiye, İslam’ın ve mazlumların umudu ve kalesidir. Bu nedenle Türkiye'ye sahip çıkılmalıdır”

Google Haberlere Abone ol
İhvan yetkililerinden Prof. Dr. Said darbe hakkında konuştu
Fetullahcı Terör Örgütü’nün (FETÖ)’nün darbe girişimine tepki gösteren Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Prof. Dr. Muhammed Said, İslam’ın ve mazlumların umudu ve kalesi Türkiye’ye sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Bursa'da bir okulda Arapça öğretmenliği yapan Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini ilk duyduklarında korktuklarını ve telaşlandıklarını belirterek, "Tabi bu korku kendimiz için değildi. İslam için, Türkiye için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet içindi. Çünkü darbe hiçbir zaman hayır getirmemiş, hep şer getirmiştir.Türkiye İslam’ın ve mazlumların umudu ve kalesidir. Bu kale düşerse ne yaparız diye korktuk. Kendi adımıza değil Müslümanlar adına korktuk.” dedi.

Said, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye'nin durumunun Mısır ve Suriye’den daha kötü hale geleceğini vurguladı. Said, “Mısır’da bir günde binlerce insan katledildi. Türkiye’de darbe girişimi başarılı olsaydı çok daha fazla insanı katledebilirlerdi. Bugün darbe girişimi başarılı olsaydı Suriyeli muhacir kardeşlerimizi sınır dışı edeceklerdi. Ve tehlike sadece Türkiye için değildi. Bütün İslam alemi içindi. Darbe, tüm dünyadaki Müslümanları sindirmeyi hedefliyordu çünkü Türkiye İslam’ın kalesi konumundadır. Türkiye’ye sahip çıkmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

- “İnsanların meydanlara dökülmesi darbe girişimini başarısız kılmıştır”

Darbenin basarız olmasında birçok faktörün etkili olduğunu aktaran Said, şöyle devam etti:
“Saat 03.00’te gerçekleştirilmesi planlanan darbenin haber alınması üzerine erken başladığını görüyoruz. En önemlisi insanların ilk andan itibaren meydanlara dökülmesidir. Bu önemli bir sebeptir. Aynı anda doğudan batıya, kuzeyden güneye insanların meydanlara dökülmesi darbe girişimini başarısız kılmıştır. Bir diğer husus da her kesim ve görüşten insanın darbeye karşı hükümetin yanında yer alması olmuştur. İlginçtir ki siyasi olarak Erdoğan’a rakip olanlar bile onun çağrısı üzerine sokaklara döküldüler.”

Said, terör örgütü elebaşı Gülen ve grubu ile Mısır’da darbeye destek veren Selefi Nur partisi arasında benzerlikler olduğuna işaret ederek, “FETÖ ile Selefi Nur Partisi birbirine çok benziyor. Her ikisi de sözde İslami görüşe sahip olmalarına rağmen darbe yapmaya ve İslami çalışmaların önünü kesmeye çalışıyorlar.” dedi.

Yorumlar