İhtiyaç sahiplerinin SYDV yardımları kesildi

Kars'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) nakdi yardım alan ihtiyaç sahipleri, son 3 aydır dilekçelerinin işlem görmediğini, bir kısım hak sahipleri de ödeme günleri geçmesine rağmen paralarını alamadıklarını belirtti....

Google Haberlere Abone ol
İhtiyaç sahiplerinin SYDV yardımları kesildi

Kars'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) nakdi yardım alan ihtiyaç sahipleri, son 3 aydır dilekçelerinin işlem görmediğini, bir kısım hak sahipleri de ödeme günleri geçmesine rağmen paralarını alamadıklarını belirtti.

Mağdurlardan, yüzde 75 özürlü raporu bulunan Çetin Kat, 30 Mart seçimleri öncesi olur olmaz her müracaat sahibine SYDV'nin yardım ettiğini ve asıl ihtiyaç sahiplerinin mağdur edildiğini söyledi. Hamallık yaptığını belirten Kat, "Herhangi bir mesleğim yok. Serbest çalışıyorum. İŞKUR'a müracaat ettim iş çıkmadı. 6 ay öncesine kadar herhangi bir sıkıntı yaşamıyordum. En son Şubat'ta para aldım. Gerekli yerlere müracaat ettim dilekçe verdim ama dilekçem toplantıya alınmadı. Bu şekilde mağdurlar var. Dosyaları alt yapıyorlar. Valiyle bizi görüştürmüyorlar." dedi.

Konuya ilişkin olarak Vali Yardımcısı Cevat Uyanık ise kendisine bağlı olan SYDV'nin toplantılarını yaptığını ifade ederek, "Bize aylık gelen standart bir periyodik pay var. Her ilin her vakfa gelen, onun kapsamında yardımlar yapılıyor." diye konuştu.

SYDV Kars Müdürü Kezban Şahin Aydemir de engelli ve bir kısım vatandaşların devamlı yardım alma zorunluluklarının olduğunu, diğer vatandaşların yardım almalarının zorunlu olmadığını ve her 3 ayda bir yardım yapma mecburiyetlerinin de olmadığını kaydetti. Aydemir, "Örneğin bir bayana 'Muhtaç Asker' yardımı bağlanmış. Genel müdürlük 3 aydır parasını yatırmıyor. Toplu yatıracak ne yapalım, genel müdürlüğün böyle bir prensibi var." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar