İhtiyaç sahibi aileye öğrenciler sahip çıktı

Adana’da derme çatma tek gözlü evde yaşam mücadelesi veren aileye ortaokul öğrencileri sahip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İhtiyaç sahibi aileye öğrenciler sahip çıktı

Adana’da derme çatma tek gözlü evde yaşam mücadelesi veren aileye ortaokul öğrencileri sahip çıktı.

Seyhan ilçesine bağlı Ali Dede Mahallesi’nde eşi ve annesiyle tek göz evde oturan Mahir Babaer (46), çöplerden kağıt toplayarak geçimini sağlarken, zabıta ekipleri el arabasına el koydu. Zabıtayla tartışan Babaer, bu sırada çıkan arbedede bir zabıtayı yaraladı. Denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan Babaer, iş bulamadı. Çöplerden topladığı kağıtlarla hayatını devam ettirmeye çalışan ailenin yardımına Köprü Yardımlaşma Derneği aracılığıyla Şakirpaşa Mahallesindeki Şehit İlbey Gülbey Ortaokulu öğrencileri koştu. Harçlıklarından ayırdıkları paralar ve evlerinden getirdikleri gıda malzemelerini aileye teslim eden çocuklar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yardım malzemelerini getiren 7. sınıf öğrencilerinden Mehmet Karayılan, “Yardıma muhtaç bir aile olduğunu biliyorduk ama bu kadar kötü şartlar beklemiyorduk. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecek.” dedi. 8. sınıf öğrencilerinden Furkan Esat Yıldız ise okulda arkadaşlarıyla bir araya gelerek malzemeleri topladıklarını belirterek, “Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı buraya geldiğimizde daha iyi anladık.” diye konuştu.

Öğrencileri yardım konusunda organize eden okul öğretmenlerinden Halil Kırık, Babaer ailesine ulaşabildikleri için mutlu olduklarını belirterek, ellerinden geldiği kadar destek olacaklarını söyledi. Kırık, öğrencilerin bu tür organizasyonlarla gerçek hayatın zorluklarını daha iyi fark ettiğini belirterek, “Yardıma muhtaç ailemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Çocukların heyecanı bizleri mutlu etti. İnşallah en çok sıkıntı çektikleri banyo ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Onlara küçük bir banyo ve mutfak yaptırmak için çalışacağız.” dedi.

Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım da hayır severlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduklarını belirterek, “Bu aile için yaptığımız çağrıya çocuklarımızın yanıt vermesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Okulumuz yoksul ailelerin bulunduğu bir bölgede olmasına rağmen çocuklar karınca kararınca bir şeyler yapmış. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar