İhsanoğlu'nun geleceği gün planlanan valilik iftarı tartışma konusu oldu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa'da 10 bin kişiye iftar vermesi beklenirken, Bursa Valiliği'nin yetimler yararına düzenlediği ve tüm sivil toplum kuruluşları, bürokratlar ve iş dünyası temsilcilerinin...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu'nun geleceği gün planlanan valilik iftarı tartışma konusu oldu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa'da 10 bin kişiye iftar vermesi beklenirken, Bursa Valiliği'nin yetimler yararına düzenlediği ve tüm sivil toplum kuruluşları, bürokratlar ve iş dünyası temsilcilerinin davetli olduğu iftar tartışma konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Çelik, cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iftar programının devlet eliyle sabote edildiğini öne sürdü. Çelik, şöyle dedi. "Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir kamu görevlisi gibi davranmayıp, AKP’nin emrindeki biri gibi hareket eden Vali Karaloğlu 'Personanongrata (İstenmeyen adam)'dır. Sayın İhsanoğlu’nun BUTTİM açık alanda vereceği iftarın geniş katılımlı olması amacıyla STK temsilcilerine, muhtarlara ve vatandaşlara günler öncesinden davette bulunduk. Programı Bursa kamuoyuna duyurmak amacıyla 8 Temmuz Salı günü çatı adayını destekleyen MHP, DSP, BDP ve DP il başkanları ile ortak basın toplantısı düzenledik. Gezi programı ve 10 bin kişilik iftar haberi gazetelerde yer aldığı gün (9 Temmuz Çarşamba) Valilik’ten, ‘Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın katılımıyla muhtarlarımıza ve sivil toplum örgüt temsilcilerine 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü Merinos AKKM Fuar Alanı’nda verilecek iftar yemeğine teşriflerinizi dilerim. Münir Karaloğlu Bursa Valisi.’ şeklindeki davet mesajıyla karşılaştık. Mesajın ardından Valilik Özel Kalem’inden STK temsilcileri ve muhtarlar aranarak, ısrarlı bir şekilde iftara katılmaları isteniyor. Bu konuda muhtarlar ve STK temsilcilerinden tepki telefonları aldım."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün, geçtiğimiz 5 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında, "Tüm AKP’li belediyelerin Ramazan ayının 15. gününde, ‘yetim iftarı’ düzenleyecektir" şeklinde açıklaması olduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti: "Durumdan vazife çıkaran Vali Karaloğlu’nun amacı ‘yetim iftarı’ falan düzenlemek değil! STK başkanları ve muhtarlar ne zamandır yetim statüsünde olmaya başladı? Hedefi; aba altından sopa göstererek Sayın İhsanoğlu’nun iftarını sabote etmek."

Bursa’nın, kendini mülki amir olarak değil de AKP’nin bir yerel yöneticisi olarak gören bir kişi tarafından yönetildiğini iddia eden Metin Çelik, "Münir Bey’i, mülki amir gömleğini çıkartarak, AKP’de siyaset yapmaya davet ediyoruz. Vali, bundan böyle bizim gözümüzde 'Personanongrata'dır (istenmeyen adam). Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen, huzur ve uzlaşı ortamını sağlayacak saygın bir isim. Devlet Bakanı Bülent Arınç’ı, AKP milletvekillerini ve Vali Karaloğlu’nu Bursalılarla birlikte huzurlu iftar ortamına davet ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar