İhsanoğlu: Uluslararası görevlere gelmek minnet borcu değil, hizmettir

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bulunduğu görevlere desteğimizle geldi." sözlerine cevap verdi. İhsanoğlu, “Benim bu göreve nasıl geldiğim çok açık bir şeydir. Ben bunu her zaman söyledim....

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Uluslararası görevlere gelmek minnet borcu değil, hizmettir

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bulunduğu görevlere desteğimizle geldi." sözlerine cevap verdi. İhsanoğlu, “Benim bu göreve nasıl geldiğim çok açık bir şeydir. Ben bunu her zaman söyledim. Bu, Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Fakat Türkiye hükümeti adaylar gösterdi kazanmadı. Uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, devlet adına, millet adına yapılan hizmetlerdir.” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı’nda esnaf ziyaretinde bulundu. İhsanoğlu’na MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener eşlik etti. Mısır Çarşısı'nın Haseki kapısından giren İhsanoğlu, basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ziyaret sırasında basın mensupları arasında zaman zaman izdiham yaşandı. Yaşanan izdiham sırasında MHP'lilerle gazeteciler arasında tartışma çıktı. Basın mensupları bu duruma tepki göstererek Mısır Çarşısı'ndan ayrıldı. İhsanoğlu da bir süre gazetecilerin yanına gelerek açıklamalarda bulundu. Gazetecilere yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten İhsanoğlu, yaşanan kargaşa nedeniyle basın mensuplarına sakin olması gerektiğini söyledi. İhsanoğlu, “Her şeyden önce ilginize teşekkür etmek istiyorum. Biraz dinlerseniz hem siz istediğini elde edersiniz hem de biz programımızı devam ettiririz.” diye konuştu.

Yaşanan izdihamın programlarının aksamasına yol açtığını belirten İhsanoğlu, şöyle devam etti: "Esnafımızın borçları için yeni düzenleme lazım. Sigorta borçlarının düşürülmesi lazım. Esnafımızı düşünmek lazım. Biz onlarla bu münasebeti kurarak, onların dertleriyle hemdert olmak, aynı zamanda bu insanlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimiz sunmak istiyoruz. Bu fırsatı bugün yakaladık.”

'ERDOĞAN, DEVLETİN OLANAKLARIYLA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR'

Selahattin Demirtaş’ın Başbakan Erdoğan’ı devletin imkanlarını kullanarak seçim çalışması yapmasını eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine İhsanoğlu, şunları kaydetti: “Bu haklı bir eleştiridir. Bir taraftan sayın başbakan devletin bütün imkanlarını, başbakanlık imkanlarını ve partinin destekçisi olan zengin iş adamlarının destekleri ve başka destekler var. Geçenlerde bir istatistik yayınlandı. TRT 550 dakika sayın Başbakanı vermiş, Selahattin Bey ile ikimize 4 dakika. 5 dakika olsa bire yüz olacaktı ama o kadar bile değil. Millet bunu görüyor. Millete ulaşmanın yolu devlet imkanlarıyla, devlet televizyonuyla olmuyorç kalpten kalbe gönül var. Gönülden gönüle bir yol var. O yolun sahibiyiz biz. Halk o yolu biliyor. Bugün artık Türkiye’de hiç kimse hakikati saklayamaz. Halk yeni bir ses yeni bir nefes istiyor. Biz birbirimize saygılı olacağız çünkü bu yarış Türkiye’nin en yüce makamı olan cumhurbaşkanlığı yarışıdır. O makama layık olan insanlar, o makama uygun bir şekilde davranacaklardır.”

"Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün geçtiğimiz günlerde Twitter’da yayınlanan rakılı fotoğrafı çok tartışıldı. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine İhsanoğlu, “Ben bu konudan haberdar değilim. Eğer böyle bir şey de doğruysa onun muhatabı kendisidir. Ben bilemiyorum. “ ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun." sözleriyle kendisini eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine İhsanoğlu, “Bu göreve nasıl geldiğim açık bir şeydir. Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Türkiye hükümeti daha öncede adaylar gösterdi kazanmadı. Türkiye hükümeti daha sonra adaylar gösterdi kazanmadı. Bu uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil. Bu millet adına bu devlet adına yapılan hizmetlerdir ben bu hizmetleri en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum.” şeklinde konuştu.

İhsanoğlu soruları yanıtladığı sırada yoldan geçen bir vatandaş, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde slogan attı. İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'liler vatandaşı bölgeden uzaklaştırdı.

GENÇ ESNAFTAN İHSANOĞLU’NA ‘DERSİM SİZİNLE’

İhsanoğlu esnaf ziyareti yaptığı sirada bir genç yanına gelerek yüzük hediye etti. İhsanoğlu’na ‘Bu yüzüğe bakan Dersim sizinle’ diye seslenen genç daha sonra uzaklaştı. İhsanoğlu, daha sonra basın mensuplarına yüzüğü göstererek gencin, ‘Dersim sizinle’ dediğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar