İhsanoğlu: Türkiye'nin yeniden birlik, beraberlik ve dirliğe ihtiyacı var

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin yeniden tekrar birlik ve beraberlik ve dirlik ihtiyacında olduğunu söyleyerek, "Bu ruha ve bu dayanışmaya Türk milletinin tekrar, yeniden şahlanması için, güçlenmesi için, kaybettiği...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Türkiye'nin yeniden birlik, beraberlik ve dirliğe ihtiyacı var

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin yeniden tekrar birlik ve beraberlik ve dirlik ihtiyacında olduğunu söyleyerek, "Bu ruha ve bu dayanışmaya Türk milletinin tekrar, yeniden şahlanması için, güçlenmesi için, kaybettiği itibarlarını tekrar yeniden kazanması için, huzur temini için böyle kahramanlara ihtiyacımız vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Gaziantep'te milli mücadelenin sembol isimlerinden olan Karayılan lakaplı Molla Mehmet'in mezarını ziyaret edip, dua okudu. Şeyh Fethullah Cami avlusunda yer alan mezarı ziyaret eden İhsanoğlu'na burada Karayılan'ın torunu Mehmet Demir Atmalı, dedesi ile ilgili bilgi verdi. Atmalı, Kuvay-ı Milliye Derneği olarak resmi törenlere alınmadıklarını İhsanoğlu'na aktararak, bu sorunun giderilmesi noktasında destek istedi.

Burada bir açıklama yapan İhsanoğlu da "Bu vatan bugün bu şekilde duruyorsa, bağımsızsa ve başı eğik değilse, başı dikse, bayrağımız her yerde dalgalanıyorsa, Molla Mehmet gibi şehitlerimizin sayesinde olmuştur. Onun için biz bu şehitlere her zaman minnettarız." ifadelerini kullandı. İhsanoğlu, şöyle devam etti: "Biraz önce Kur'an-ı Kerim'den okuduğum ayet-i kerimede diyor ki, 'Allah yolunda ölenleri sakın ölü sanmayınız. Onlar Allah nezdinde diridirler ve en muteber insanlardır.' İşte bu örneklerden bir tanesi Molla Mehmet. Düşmanları tarafından Karayılan diye tabir edilen. Burada bine yakın şehidimiz vefat etmiştir Antep gibi bir yerde işgalci güçlere karşı. Tabi bu Kuvay-ı Milliye ruhu bizim ülkemizi ayakta tutan ruhtur. Bugün Türkiye tekrar birlik ve beraberlik ihtiyacında, dirlik ihtiyacında. Bu ruha ve bu dayanışmaya Türk milletinin tekrar, yeniden şahlanması için, güçlenmesi için, kaybettiği itibarlarını tekrar yeniden kazanması için, huzur temini için böyle kahramanlara ihtiyacımız vardır. Bu kahramanlık ruhunun devam etmesine ihtiyacımız vardır."

Daha sonra şehir turu atarak vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, Gaziantep Valiliği'ni de ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar