İhsanoğlu: Türkiye’de huzura ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin huzura, istikrara, güvene ve korkudan arınmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. CNN TÜRK’te Eğrisi Doğrusu programında Taha Akyol'un surularını cevaplandıran İhsanoğlu, cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Türkiye’de huzura ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin huzura, istikrara, güvene ve korkudan arınmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

CNN TÜRK’te Eğrisi Doğrusu programında Taha Akyol'un surularını cevaplandıran İhsanoğlu, cumhurbaşkanı olacak kişinin öncelikle ülkede huzuru temin etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Siyasetin gerginleşmesi ve kutuplaşması vatandaşlarda bir takım endişelere sebep olduğunu anlatan İhsanoğlu, “Onun için cumhurbaşkanın birinci vazifesi toplumda, ülkede huzuru yaratmak ve dışarda da Türkiye’nin itibarını sağlamak, tekrar Türkiye’nin bölgenin barışı ve istikrarını sağlayacak siyasetleri üretmesi… Türkiye buna muktedirdir, tecrübeleri vardır, başarıları da vardır. Birinci husus budur. İkinci husus bence cumhurbaşkanı bir siyasi kadronun temsilcisi olmamalıdır. Bir siyasi gündemle bu göreve gelmemelidir. Çünkü siz eğer yüzde 51, 55 de alsanız size oy vermeyen yüzde 45, 49 var. Yani toplum ikiye bölünmüş oluyor. Siz kendi gündeminizi devletin tepesinde zorlama hakkına sahip oluyorsunuz. Siyasetin yapılacağı yer Meclis’tir. Hükümet zaten Meclis’ten güven oyu alarak icrayı idare ediyor. Devletin tepesinde kavga olursa gerilim olursa o zaman oranını sigortası atarsa bütün memleketin sigortası atar. Cumhurbaşkanı huzuru, sükunu sağlayacak, bütün partilere eşit mesafede olacak. Bitaraf olacak ama taraf olmayacak.” dedi

“SEÇİLECEK CUMHURBAŞKANI HALKTAN ALDIĞI GÜÇLE DAHA MUKTEDİR OLACAK”

“Seçilecek cumhurbaşkanının halktan aldığı güçle daha muktedir olacak” diyen İhsanoğlu şunları söyledi; “Bu iktidarı bu gücü nerede kullanacak. Kendi siyasi gündemi için mi kullanacak yoksa halkın yüksek menfaatler, devletin daha rahat bir şekilde çalışması ve huzurun daha sağlam temeller üzerine tesis edilmesi yolunda mı kullanacak. Türkiye’nin muhtaç olduğu cumhurbaşkanı herkese eşit mesafede herkesi kucaklayan devletin başı milletin babası şeklinde davranacak birisine ihtiyaç var.”

CİHAN

Yorumlar