İhsanoğlu, silah sesinden sonra alanı terk etti

MHP Fatih İlçe Teşkilatı'nın Ayvansaray'daki halka açık iftar alanında iftar saatini bekleyen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, hemen yakınında patlayan silah sebebiyle alanı terk etti. Eyüp'teki programı kapsamında esnaf ve vatandaşlarla...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, silah sesinden sonra alanı terk etti

MHP Fatih İlçe Teşkilatı'nın Ayvansaray'daki halka açık iftar alanında iftar saatini bekleyen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, hemen yakınında patlayan silah sebebiyle alanı terk etti.

Eyüp'teki programı kapsamında esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp Sultan Hazretleri'nin kabrini de ziyaret etti. İhsanoğlu daha sonra Ayvansaray'da Hazreti Kab Camii'ni ziyaret etti. İhsanoğlu yeşil alanda kurulan bölüme iftarı için geçtikten kısa bir süre sonra alandan silah sesi duyuldu. İhsanoğlu'nun bulunduğu bölümün hemen arkasında yaşanan olayda ortalık bir anda karıştı. Bu sırada yaşanan kısa süreli tereddüdün ardından Ekmeleddin İhsanoğlu, alandan ayrıldı. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İhsanoğlu ile bir süre konuşup İhsanoğlu'nu alanda kalması için ikna etmeye çalıştı. Bir ara alana geri dönen İhsanoğlu, daha sonra tekrar aracına yöneldi. İhsanoğlu, aracıyla alandan ayrıldı.

İhsanoğlu'nun alandan ayrılmasının ardından açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, gerginliğin İhsanoğlu'na sevgi gösterisinde bulunan bir vatandaşla korumalar arasındaki tartışma sonrası yaşandığını açıkladı. Türbe ziyaretinin de görevliler alandan ayrıldığı için gerçekleşmediğini belirten Karataş, ardından gelen gerginlik sırasında bazı partililerin polisle tartıştığını aktardı. Karataş, "Polisle vatandaşın tartışmasını önlemek isteyen bir teşkilat mensubumuza da çok ağır bir davranışta bulunduğundan dolayı arkadaşlarımız da polisleri uyardı. Korumalar hem vatandaşa hem de teşkilat mensubumuza nedenini bilmediğimiz bir şekilde güç kullandı. Polis memuru tartışmanın başlamasından sonra silahıyla havaya sıkmıştır." açıklamasını yaptı.

MHP yöneticileri, polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CİHAN

Yorumlar