İhsanoğlu, şehitliği ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu şehitliğe ziyarete gitti. Şehit aileleri ile konuşan İhsanoğlu’na bazı şehit aileleri destek verdi, Aileler İhsanoğlu’ndan şehit ailelerini unutmamalarını istedi. Gözaltına alınan polislere...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, şehitliği ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu şehitliğe ziyarete gitti. Şehit aileleri ile konuşan İhsanoğlu’na bazı şehit aileleri destek verdi, Aileler İhsanoğlu’ndan şehit ailelerini unutmamalarını istedi. Gözaltına alınan polislere çok üzüldüğünü belirten şehit annesi Beyhan Yorulmaz da, “Varsa suçları tabii ki hesabını versinler ama yoksa bir öfke uğruna bu kadar insanı mübarek ayda perişan etmek insanlığa yakışmıyor.” dedi.

İhsanoğlu Edirnekapı Şehitliği’ne giderek, şehit kabristanlarını ziyaret edip, dua okudu. Şehit aileleriyle sohbet eden İhsanoğlu’na aileler destek verdi. Ziyaret sırasında İhsanoğlu, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u unutmadı. Ersoy’un kabri başında dua okudu.

‘İSRAİL 3 KİŞİYE KARŞILIK BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ’

2008 yılında Kuzey Irak’ta Güneş Harekatı sırasında şehit olan İbrahim Doğan’ın babası Cuma Doğan, İhsanoğlu’na şehit ailelerine yeteri kadar önem verilmediğinden yakındı. Şehit ailelerinin unutulduğunu belirten Doğan, “Hiç kapımızı çalan yok. Her gün göz yaşı döküyoruz. Bir ay ramazan geçti. Hiç kimse kapımızı çalmadı. İsrail 3 evladı öldü diye Gazze’yi batırdı. Bu kadar mı ucuz bizim evlatlarımız.” dedi. İsrail’in 3 kişiye karşılık bin kişiyi öldürdüğünü ifade eden İhsanoğlu, “Bizim evlatlarımızın canları can değil mi?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini aktaran İhsanoğlu, “3 şehidimiz canını verirken, şehitlerimizi anmak ve onların ailelerinin acısını paylaşmak her Türk’ün görevidir.” dedi.

ŞEHİT ANNESİ, GÖZALTINDAKİ POLİSLERE DESTEK VERDİ

İhsanoğlu’nun yanına gelen 1995 yılında Tunceli’de şehit olan Enver Yorulmaz’ın annesi Beyhan Yorulmaz, gözaltına alınan polislere çok üzüldüğünü söyledi. Polislerin kelle koltukta görev yaptığına dikkat çeken Yorulmaz, “Bir şehit annesi olarak ben hiç uyumuyorum. Aklım hep onlarla. Bu mübarek günde aileleri perişan ettiler. Varsa suçları tabii ki hesabını versinler ama yoksa bir öfke uğruna bu kadar insanı mübarek ayda perişan etmek insanlığa yakışmıyor.” ifadelerini kullandı.

‘SOYU SOPU BELLİ OLAN BİR AİLEDEN GELİYORUM’

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un babasının çok yakın arkadaşı olduğunu dile getiren İhsanoğlu, “Akif’le beraber babam Kahire’ye gidiyor. Akif hastalanıyor. Son günlerinde İstanbul’a gelip vefat ediyor. Benim babam gurbette vefat etti. Birçok Türk gibi ben de gurbette doğdum. Gurbette doğmak bir nakisa değildir. Onun çok farklı manası var. Gurbette doğanlar vatanın kıymetini, bayrağın manasını birçok kişiden daha iyi bilirler. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu hassasiyeti insanlar doğdukları günden itibaren hissederler. Avrupa’da 5 milyon Türk gurbette doğmuştur. Bir insanın gurbette doğması bu kadar tabii bir şey. Mühim olan insanın bayrağına, vatanına sadık olmasıdır. Milletin şerefine halel getirmemesidir. Bilakis onlara hizmet etmesidir. Allah’a şükür tüm değerlere hizmet ettim. İftihar ediyorum, böyle bir ailenin evladı olmaktan böyle vatanını, milletini, dinini seven insan olarak iftihar ediyorum. Ayrıca soyu sopu sapı belli olan bir aileden gelmiş olmanın verdiği rahatlık içerisinde benim ve aileme yapılan iftiraların hiçbirine kıymet vermiyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar