İhsanoğlu: Rakibimiz bolluk içinde bir kampanya yürütecek

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devletin adaylara herhangi bir yardımının bulunmadığını söyledi. İhsanoğlu, “Türkiye önemli bir seçim yapacak ama bizim elimizde bu masrafları karşılayacak...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Rakibimiz bolluk içinde bir kampanya yürütecek

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devletin adaylara herhangi bir yardımının bulunmadığını söyledi. İhsanoğlu, “Türkiye önemli bir seçim yapacak ama bizim elimizde bu masrafları karşılayacak imkanlar yok. Bir rakibimiz hem iktidar olmanın getirdiği avantajla, hem de bizzat başbakanlığın imkanlarıyla bolluk içinde bir kampanya yapabilecek.” dedi.

Çırağan Sarayı’da seçim bildirgesini açıklayan Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin edebiyat haricindeki herhangi bir dalda Nobel ödülünün bulunmadığını belirtti. İhsanoğlu, “Türkiye’nin bu hedeflere ulaşması için çalışması lazım. Bu topraklara dirlik tohumları ekmek lazım. Göreve geldiğimde her vatandaşımızın daha zengin, daha mutlu, daha borçsuz olması için Meclis’le uyumla çalışacağım. Diyorum ki; dirlik ekmek için verin elinizi!” şeklinde konuştu.

“Tarlamız büyük ve bereketli, tıpkı ülkemiz gibi. Burada aktaracağım son tohum; sevgi, saygı ve dirlikten sonra birlik tohumudur.” diyen İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler burada birlikte yaşama kültürüne herkesten daha fazla sahip olan bir milletiz. Yıllardır ortak acılarımız devam ediyor. Ortak sevinçlerimizi ise kaybettik. Suriye’de yaşanan insanlık trajedilerine, Soma’da aç gözlü kapitalist bir anlayışın vahim faturasına, patlayan bombalara rehin alınan vatandaşlarımıza, ölen her bir cana ortak olarak üzülüyoruz. Ama çok uzun zamandır hep birlikte sevinemiyoruz. Hep birlikte sevinmeyen bir ülke, ülke olma vasfını yitirmeye başlar. Barajlarımız, tüp geçitlerimiz, yollarımız hepimizin vergisiyle yapılıyor. Hepimizin alın teriyle, mühendislerimizin bilgi birikimiyle yapılıyor. Ama bunun için bile bir ortak sevincimiz olmuyor. Bu konuda bile bir yarış var. 70 sene önceki hükümetlerle bile anlamsız kıyaslamalar arasında kaybolup gidiyor sevincimiz.”

‘ATATÜRK OLSAYDI BARIŞ VE REFAH İÇİN BÜYÜK BİR İŞ BİRLİĞİNİN TEMELİNİ ÇOKTAN ATMIŞTIK’

Türkiye’nin dış politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan İhsanoğlu, “Büyük Atatürk’ün sözünü her yerde yazıyoruz. Her zaman dilimize pelesenk ediyoruz. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyoruz ama uygulamada ne kadar başarılı olduğumuz şüphelidir. Atatürk şu anda yaşasaydı ne yapardı? Atatürk şartlara göre en akılcı çözümleri üreten bir liderdir. Atatürk şu anda yaşasaydı Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlarda barış ve refah için büyük bir iş birliği temelini çoktan atmıştık. Artık Sovyetler tehdidi yok, artık başka bir dünyada yaşıyoruz. Filistinli çocuğun attığı tweet, New York’taki Yahudi genci ağlatıyor. Tüm bunlar 1 saniye içinde olup bitiveriyor. Türkiye’miz bu bölgenin en önde gelen ülkesidir. Bizim teknik üniversitelerimiz var. Bizim aydın, bilgili yetişmiş milyonlarca gencimiz var. Doğal bir çekim merkeziyiz. Şirketlerimiz çevre ülkelerde uzun yıllardır büyük başarılara imza atmıştır. O halde paylaşamadığımız nedir? Bu koca coğrafyada din, mezhep, milliyet savaşlarıyla despotluk ve kibir mi öğretecek? Yoksa laik demokratik büyük bir birlik içinde el ele mi vereceğiz. Barış mı savaş mı kazanacak? Kardeşlik mi düşmanlık mı kazanacak? Birlik mi ayrışma mı kazanacak? Ben birlikten yanayım. Cumhurbaşkanı olduğumda Türk milletinin yüce menfaatlerini en üstte tutarak milletimizin birliğini sağlayacağım. Hem İslam dünyasında, hem Batı’da bütün dünyada örnek bir ülke olmak için çalışmalıyız. Diyorum ki; birlik ekmek için verin elinizi!” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devletin yardımımın bulunmadığını ifade eden İhsanoğlu, “Türkiye önemli bir seçim yapacak ama bizim elimizde bu masrafları karşılayacak imkanlar yok. Bir rakibimiz hem iktidar olmanın getirdiği avantajla, hem de bizzat başbakanlığın imkanlarıyla bolluk içinde bir kampanya yapabilecek.” dedi.

İhsanoğlu, bazı medya kuruluşlarında hakkında çıkan görüşleri de şöyle eleştirdi: “Bazı kanallarda ‘aman Ekmel Beyi aciz gösterin. Dili sürçer ve bir hata yaparsa bunu abartın. İyi bir söz söylerse onu görmemezlikten gelin’ gibi bilgiler dolaşmaktadır. Gizlisi saklısı yok, olup bitenler gözümüzün önünde oluyor. İftiranın bini bir para.”

CİHAN

Yorumlar