İhsanoğlu: Kötü sözlerle gönülleri ayırdınız, yol yapsanız neye yarar

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Kötü sözlerle, ayrıştırıcı dille 12 yıldır gönülleri birbirinden ayırdınız. Yol yapsanız neye yarar. Yollar kentleri birleştirir ama gönülleri birleştirmez.” dedi.TRT ekranından halka...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Kötü sözlerle gönülleri ayırdınız, yol yapsanız neye yarar

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Kötü sözlerle, ayrıştırıcı dille 12 yıldır gönülleri birbirinden ayırdınız. Yol yapsanız neye yarar. Yollar kentleri birleştirir ama gönülleri birleştirmez.” dedi.

TRT ekranından halka seslenen İhsanoğlu, bugüne kadar Türk-Kürt, alevi-sünni, sağcı-solcu diye insanlar arasında ayrım yapmadığını söyledi. “Bütün vatan evlatlarına eşit sevgi ve saygıyla yaklaştım" diyen İhsanoğlu, bundan sonra da bu düşünceyle çalışacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın hakaretlerine aynı şekilde karşılık vermeyeceğini anlatan İhsanoğlu, “Ben Hacı Bektaşi Veli'nin ‘incinsen de incitme' sözüne inanıyorum. Kötü sözlerle, ayrıştırıcı dille 12 yıldır gönülleri birbirinden ayırdınız. Yol yapsanız neye yarar. Yollar kentleri birleştirir ama gönülleri birleştirmez.” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin en kutsal değerinin Kur'an, bayrak ve sonra da ekmek olduğunu belirten İhsanoğlu, “Ekmek bir ülkenin birliğidir, dirliğidir. Türkiye'nin önünde en büyük tehlike ekmeğini kaybetmiş insanlardır” diye konuştu.

Çok kibirli liderler gördüklerini kaydeden İhsanoğlu, “Bu kibirli liderler ülkelerine hizmet ettiler hem de ülkelerini yerle bir ettiler. Kardeş kavgasının başladığı gün ekmek kavgasının anlamı kalmaz. Öfke hayata hakim olduğu gün cehennem yer yüzüne iner, o gün esnaf dükkanın kepenklerini indirir." şeklinde konuştu.

Yaptığı görevler esnasında din, mezhep, etnik ayrımcılık adına yapılan onlarca yanlışa şahit olduğunu kaydeden İhsanoğlu, şunları söyledi;

“Gücüm yettiğince arabuluculuk ettim. Bunları çözdüm, masum insanların ölmesine engel oldum. Ama bugün yeni yazık ki gencecik Türkmen kızlarımıza gözü dönmüş IŞİD canileri tecavüz ediyor. Onları vahşice katlediyorlar. Din adına pek çok ülkede kadınlar temel hak hürriyetlerinden mahrum. Sokaklarda birlik yerine çatışma, dirlik yerine yokluk var. Bu ayrılık bitmeli. Öfke durmalı. Toprağa kin ekersen kin biçersin, öfke ekersen öfke biçersin.”

CİHAN

Yorumlar