İhsanoğlu: Kendimi bütün Türkiye’nin adayı olarak görüyorum

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 76 milyonun adayı olduğunu belirterek, "Kendimi büyük Türkiye’nin adayı olarak görüyorum. Ben hiçbir partinin mensubu değil Türk milletin mensubuyum” dedi.Cumhurbaşkanlığı bildirgesini açıkladıktan...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Kendimi bütün Türkiye’nin adayı olarak görüyorum

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 76 milyonun adayı olduğunu belirterek, "Kendimi büyük Türkiye’nin adayı olarak görüyorum. Ben hiçbir partinin mensubu değil Türk milletin mensubuyum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı bildirgesini açıkladıktan sonra ilk yurt gezisini Erzurum’a yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, günübirlik gezisini tamamladıktan sonra İstanbul’a döndü. MHP ve CHP Erzurum il teşkilatları tarafından bir düğün salonunda onuruna verilen iftar yemeğine katılan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, burada vatandaşlara hitap etti. İhsanoğlu, Türkiye’nin birlik, beraberlik, dirlik ve sevgiye ihtiyacının olduğunu anlattı.

İsim vermeden cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kavgacı, ötekileştirici üslubunu eleştiren İhsanoğlu, "Türk milleti bölünme, parçalanma istemiyor. Türk milleti birlik ve beraberlik istiyor. Millet 10 Ağustos'ta oyunu birlik, beraberlik, dirlik ve sevgiden yana olan adayına oyunu versin. Türkiye’nin önü açsın. Kavgacı, ayrıştıran başbakan, siyasi partilere, düşüncelere eşit mesafede olmayan birini getirmesin. Devletin tephesinde en küçük bir hata millete pahalıya mal olur. 14 yıl önce bunu yaşadık. Devletin tepesinde sigorta attırmaya kimsenin lüksü yok. Devletin tepesindeki kavgayı sistem kaldırmaz. Devlet, millet çöker, kimse istemez. Suriye ve Irak’ı görüyoruz. 10 Ağustos'ta sandığa gidip oyumuzu kullanalım. Allah, devlete, millete zeval vermesin” dedi.

Konuşmasının ardından konvoy eşliğinde şehir turu atan cumhurbaşkanı adayı Ekmeledin İhsanoğlu, Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra Erzurum’da ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar