İhsanoğlu: iddialı olmasam adaylık teklifini kabul etmezdim

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Yozgat’ta hemşehrilerinin yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. İlgiden memnun olduğunu söyleyen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı için iddialı...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: iddialı olmasam adaylık teklifini kabul etmezdim

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Yozgat’ta hemşehrilerinin yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. İlgiden memnun olduğunu söyleyen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı için iddialı olduğunu belirterek, "İddialı olmasam teklifi ve adaylığı kabul etmezdim." dedi.

İhsanoğlu, Yozgat Valiliği ziyaretinin ardından baba ocağına giderek akrabaları ile hasret giderdi. İstanbulluoğlu Mahallesi'ndeki Bozok Üniversitesi'ne bağışladığı konağı ziyaret eden İhsanoğlu, burada kendisini bekleyen mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kadınlar tarafından kendisine bir bohça hediye edilen İhsanoğlu; "Benim çıkınımım bu başka bi şey değil." diye espri yaparak hediye için teşekkür etti.

Konak hakkında gazetecilere açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, "Burada 150 sene önce kurulmuş bir konak vardı. Dedem Hacı Aziz Efendi'nin konağı. Babam, amcam, halam burda doğmuştur. Babam, gençlik ve tahsil yıllarını burada geçirdi. Daha sonra 22 yaşında İstanbul’a gitti. Oradan da yurt dışına tahsilini tamamlamaya gitti. Burada amcam, halam ve çocukları yaşamışlardır. Zaman içerisinde bu bina bu hale geldi. Ama 1930 yılında çekilen fotoğrafları mevcut. Buradan hareketle konağın eski haline getirilmesi için girişimde bulundum ve bu konağı ve arsalarını Bozok Üniversitesi'ne bağışladım." ifadelerini kullandı.

Evin bahçesindeki su kuyusundan kova ile su çeken İhsanoğlu, Afrika ülkelerinde susuzluk ve kıtlık çeken Müslümanlar için çok sayıda kuyu kazdırdıklarını belirtti.

Daha sonra esnaf ziyareti yapan İhsanoğlu’na cadde üzerinde bir vatandaş; "Sayın Cumhurbaşkanım sayende Türkiye iktidar olacak. Tayyibin elinden kurtulalım, Öcalan’la kardeş oldu." diye seslendi.

Yozgat’ta karşılaştığı yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden İhsanoğlu, bir gazetecinin iddialı mısınız sorusuna; "İddialı olmasam teklifi kabul etmez aday olmazdım, tabi ki iddialıyım." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Muhteşem bir karşılama, yoğun ilgi, samimi bir ilgi. Halkın her kesiminden büyük bir ilgi olması beni fevkalade memnun etti. Her türlü tahminin üstünde bir samimiyet ve karşılama oldu. Babamın dedemin ocağına da gitmek ve Yozgat’ta aile fertlerimizle buluşmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Benim aslım neslim faslım burası. Onun için ben bununla gurur duyuyorum. Yozgat Türkiye’de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Milli şuur olarak en yüksek olan illerden bir tanesidir. Hem buraya mensup olmaktan gurur duyuyorum. Aynı zamanda benim temenim Yozgat’tan ilk cumhurbaşkanını çıkartmak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar