İhsanoğlu, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve yazarlarla bir araya geldi. İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda gazetecilerin kendisinden hürriyet, insan hakları, adalet ve hukuk gibi taleplerde bulunduğunu...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve yazarlarla bir araya geldi. İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda gazetecilerin kendisinden hürriyet, insan hakları, adalet ve hukuk gibi taleplerde bulunduğunu ifade etti.

Beşiktaş’taki bir otelde basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Toplantıya Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Posta Gazetesi Yazarı Candaş Tolga Işık, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Hürriyet Daily News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Taraf Gazetesi yazarı Ümit Aslanbay, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Ortadoğu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu ve Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak katıldı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İhsanoğlu, “Toplumun değişik kesimlerinden insanlarla görüşüyoruz. Gençlerle görüşüyoruz. Basınımızın temsilcileriyle görüşüyoruz ve bu çok faydalı oluyor. Kendileri bir taraftan bizim kampanyayı takip ediyorlar. Genel gidişat içerisindeki durumu takip ediyorlar. Karşılıklı soru-cevap şeklinde bu seçim kampanyasının daha güzel yere gittiğini söyleyebilirim. Kamuoyu birçok sorunun cevabını buluyor. Kamuoyu kara propagandanın izlerini hemen siliyor. O bakımdan çok faydalı bir görüşme oldu. Biraz önce de uluslararası basının muhatabı olarak bir kanala röportaj verdim. Bugün bu şekilde verimli oldu.” dedi.

Basın mensuplarının ‘Ekşi Sözlük’ internet sitesi yöneticileri ile ilgili toplantıda neler görüşüldüğü sorusu üzerine İhsanoğlu, “Doğrusunu söylemek isterim ki ben bir röportajdan çıktıktan sonra neyi söylediğimi hiçbir zaman hatırlayan bir adam değilim. O bakımdan Ekşi Sözlük’te artık neler neşredilecek? Neler yayınlanacak? İnternetten görebilirsiniz.” cevabını verdi.

'HÜRRİYET, İNSAN HAKLARI, ADALET, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ'

“Cumhurbaşkanı seçilmeniz durumunda genel yayın yönetmenleri ya da Ekşi Sözlük yöneticilerinden size yöneltilen özel talepler nelerdi?” şeklindeki soru üzerine ise İhsanoğlu, “Hürriyet, insan hakları, adalet ve hukukun üstünlüğü…” yanıtını verdi. CİHAN

Yorumlar