İhsanoğlu: Emekçilere hakları verilmeli, asgari ücret yükseltilmeli

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Anayasal sistemin rejimin hürriyet, adalet ve insan hakları temeli üzerinde, özellikle emekçilerin haklarının sağlanması ve onların insanca düzen içerisinde yaşamaları, Türkiye’de asgari ücretin...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Emekçilere hakları verilmeli, asgari ücret yükseltilmeli

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Anayasal sistemin rejimin hürriyet, adalet ve insan hakları temeli üzerinde, özellikle emekçilerin haklarının sağlanması ve onların insanca düzen içerisinde yaşamaları, Türkiye’de asgari ücretin yükselmesi ve emeğin karşılığının verilmesi ve sıkıntıların giderilmesi konusunda Türkiye’den çok daha mesafeler kat etmesi lazım geldiğine inanıyorum.” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen'i makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, “Şüphesiz ki Türkiye’de eski vesayetlere son vermek isterken, yeni vesayetlerin kurulmasını hiç kimse istemiyor. Anayasal sistemin, rejimin hürriyet, adalet ve insan hakları temeli üzerinde özellikle emekçilerin haklarının sağlanması ve onların insanca düzen içerisinde yaşamaları, Türkiye’de asgari ücretin yükselmesi ve emeğin karşılığının verilmesi ve sıkıntıların giderilmesi konusunda Türkiye’den çok daha mesafeler kat etmesi lazım geldiğine inanıyorum. Biz konfederasyonumuzun, gelecek seçimlerle ilgili tavrını çok hakkaniyetli adil ve vatansever noktalardan hareket ettiğini görüyorum.” diye konuştu.

Siyasi partilerle yaptığı görüşmeleri de hatırlatan İhsanoğlu, “Bugün sosyal toplum kuruluşları ile başlattığımız görüşmeler hayırlı bir başlangıçtır. Toplumun değişik kesimlerinde önümüzdeki seçimlerle ilgili bir değişim iradesinin var olduğunu ve bu değişim iradesi kendisini göstereceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖZGEN: CUMHURBAŞKANI EMEKTEN VE ADALETTEN YANA OLMALI

KESK Başkanı Özgen ise "Bu ülkenin bu yurttaşlarını biz emekçilerini kapsayacak bir şekilde bir cumhurbaşkanı aday adayının, hangi özelliklere sahip olması gerektiğini kendimizden hareketle ifade ediyoruz. Biz emek örgütü olarak öncelikle emekten ve adaletten yana politikaları önemseyen bunları destekleyen aynı zamanda eşitliği hak arayışını ele alabilen ve geliştiren bireyleri biz emekçiler açısından bir cumhurbaşkanı aday adayı olması gereken özelliklere sahip olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar