İhsanoğlu: Çirkin ve karanlık senaryolar uygulanmak isteniyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Esenyurt’ta bir camiye yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı. İhsanoğlu, “Başka ülkelerde şahit olduğumuz bu çirkin ve karanlık senaryoların ülkemizde de uygulanmak istendiğini görüyorum.”...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Çirkin ve karanlık senaryolar uygulanmak isteniyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Esenyurt’ta bir camiye yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı. İhsanoğlu, “Başka ülkelerde şahit olduğumuz bu çirkin ve karanlık senaryoların ülkemizde de uygulanmak istendiğini görüyorum.” dedi.

Esenyurt’ta bir caminin tahrip edilmesine cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu yazılı açıklama ile tepki gösterdi. İhsanoğlu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Esenyurt’taki bir camimizin kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Bu alçakça saldırıyı en şiddetli şekilde telin ediyorum. Bu saldırıyı yapanların bir an evvel tutuklanıp adalete teslim edilmelerini umuyorum. Başka ülkelerde şahit olduğumuz bu çirkin ve karanlık senaryoların ülkemizde de uygulanmak istendiğini görüyorum. Milletimizin birlik ve beraberlik duygusu karşısında bu senaryolar başarısızlığa mahkum olacaktır. Saldırıya uğrayan Yenikent Mahallesi Muhammedi Camii’nin değerli cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletir, böylesine elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ederim.”

CİHAN

Yorumlar