İhsanoğlu, Celal Bayar'ın mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Gemlik Umurbey Mahallesi'ndeki anıt mezarını ziyaret etti. Ziyaret anısına İhsanoğlu’na barışı simgeleyen zeytin dallarının bulunduğu kabartma...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, Celal Bayar'ın mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Gemlik Umurbey Mahallesi'ndeki anıt mezarını ziyaret etti. Ziyaret anısına İhsanoğlu’na barışı simgeleyen zeytin dallarının bulunduğu kabartma tablo hediye edildi. İhsanoğlu da, 5 kıtada ağaç diktiğini belirterek anıt mezar bahçesine zeytin fidanı dikti. İhsanoğlu’na köy ekmeği ikram edildi.

Bursa ziyareti kapsamında öğle namazını Ulu Camii’nde kılan İhsanoğlu, cami avlusundaki cenaze törenine de uğrayarak cenaze yakınlarına taziyelerini iletti. Cami çıkışında vatandaşlarla selamlaşan İhsanoğlu’na bir kadın, "Muhtardan büyük insan görmedim. Büyük olarak muhtardan daha büyük adam görmedim büyük olarak. Al sana cumhurbaşkanı şuna bak ya, oyum sana, ne mutlu bana." diye bağırarak destek verdi. Havanın sıcak olması sebebiyle çarşı ziyaretini iptal eden İhsanoğlu, otobüsle Gemlik’e hareket etti. Atıcılar Mahallesi’nde duran İhsanoğlu, bir işyerini ziyaret ederek vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi’ndeki Türkiye Cumhuriyeti 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını ziyaret eden İhsanoğlu, bir süre Bayar için dua okudu, mezara çiçek bıraktı. İhsanoğlu’na CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından üzerinde zeytin dalları figürü işlenmiş kabartma tablo hediye edildi. İhsanoğlu ve eşi Nazife Füsun İhsanoğlu, anıt mezar bahçesinde zeytin ağacı dikti.

5 KITADA AĞAÇ DİKMEK NASİP OLDU

İhsanoğlu şunları kaydetti: "Bu mübarek ağacı Celal Bayar gibi devletimizin kurucularından birisi, İstiklal mücadelemizin galip hocası, Türkiye’nin ilk sivil Cumhurbaşkanı, demokrasi yolunda büyük mücadele veren o aziz insan hatırası için dikiyorum. Allah’a şükür bana ağaç dikmek 5 kıtada nasip oldu. En son Avustralya’da İslam Müzesi’nin temelini atarken orada bir ağaç diktim. Burada da 3’üncü Cumhurbaşkanımızın anıt mezarında dikmek gerçekten benim için gurur vesilesi oldu."

EKMEK HEDİYE EDİLDİ; ‘MESAJ GELDİ’ DEDİ

Vatandaşlar da "2 sene içerisinde zeytinlerimiz olacak" diye İhsanoğlu’na destek verdi. Zeytin ağacının ilk suyunu da İhsanoğlu çifti döktü. Bu esnada bir kadın, İhsanoğlu’na köy ekmeği hediye etti. Ekmek hediye edilmesi karşısında İhsanoğlu şunları söyledi: "Mesaj geldi, hem Kozahan’da geldi hem Umurbey’de geldi. Seçim kampanyasının sembolü ekmek, hem Kozahan’da hem tarihi yerde bu aziz vatandaşımız tarafından verildi. Biz bunu iftira saklayacağız. Ramazan olmasaydı hapur mupur yerdik."

Anıt mezar sonrası Celal Bayar Vakfı Müzesi’ni de ziyaret eden İhsanoğlu çifti, çardak altında vatandaşlarla bir araya geldi. İhsanoğlu çiftine meşhur gemlik zeytini ve zeytinyağı hediye edildi. “Orucumu erken mi açtırmak istiyorsunuz?" diyen İhsanoğlu’nu köylüler, otlu köfte yemeye davet etti. İhsanoğlu, "Ramazan’a başka sohbet olmaz. Orucumu erken mi açmak istiyorsunuz?" dedi. Bunun üzerine vatandaşlar da "Vaktinde ama onlarla açın. Hurma yerine zeytin tavsiye ederseniz harika olur" deyince İhsanoğlu, "Zeytin Kur’anı Kerim’de geçiyor” ifadesini kullandı. Ardından İhsanoğlu çifti konakladıkları otele hareket etti. CİHAN

Yorumlar