İhsanoğlu: 553 dakikayı alanlar mağdur oluyorlar, biz gaddar oluyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Devletin resmi televizyonu ben ve üçüncü adaya birer dakika, ikişer dakika veriyor, 550 dakika üç adaydan birisine veriyor. İşte adalet dedikleri bu, hakkaniyet dedikleri bu, mağduriyet dedikleri bu....

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: 553 dakikayı alanlar mağdur oluyorlar, biz gaddar oluyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Devletin resmi televizyonu ben ve üçüncü adaya birer dakika, ikişer dakika veriyor, 550 dakika üç adaydan birisine veriyor. İşte adalet dedikleri bu, hakkaniyet dedikleri bu, mağduriyet dedikleri bu. Bu 553 dakikayı alanlar mağdur oluyorlar, biz gaddar oluyoruz. Türkiye'deki yeni dilin ifadeleri bunlar. Yeni zihniyetin ifadeleri. İşte bizim halkımız da bu zihniyeti, bu dili reddediyor." dedi.

İhsanoğlu, Kırklareli Öğretmen Evi Parkı'nda halk ile sohbet gerçekleştirdi. Kavga peşinde olmadıklarını, medeni yarış peşinde olduklarını, üç aday içerisinden suhuletle, kavga etmeden, ayrılık gütmeden, zıtlaştırmadan 76 milyon insanı birleştirecek cumhurbaşkanını seçeceklerini belirten İhsanoğlu, 10 Ağustos'ta milletvekili ve belediye seçimi yapmadıklarını anımsattı.

"EMRİMİZİN ALTINDA DEVLETİN UÇAKLARI, ARABALARI BİNLERCE MEMURLARI YOK"

Kırklareli'ne, neyin peşinde olduğunu kısaca söylemek için geldiğini kaydeden İhsanoğlu, "Belki takip ediyorsunuz, değişik kanallarda bizim yaptığımız konuşmalar, röportajlar yayınlanıyor, gazeteler yazıyor. Tabi devletin resmi televizyonu bize 3 dakika verirken, başka bir adaya 500 dakika veriyor. Ben ve üçüncü adaya birer dakika, ikişer dakika veriyor, 550 dakika üç adaydan birisine veriyor. İşte adalet dedikleri bu, hakkaniyet dedikleri bu, mağduriyet dedikleri bu. Bu 553 dakikayı alanlar mağdur oluyorlar, biz gaddar oluyoruz. Türkiye'deki yeni dilin ifadeleri bunlar. Yeni zihniyetin ifadeleri. İşte bizim halkımız da bu zihniyeti, bu dili reddediyor. Bu nefret söylemini istemiyor. Bu indirgemeci alışkanlıkları istemiyor, inhisarcı, tekelci anlayışı istemiyor, hür bir seçim istiyor. Onun için biz vatandaşların ayağına geliyoruz. Biz bin kişilik bir koruma ordularıyla gitmiyoruz. Biz vasıtalarla, arabalarla, otobüslerle geliyoruz. Emrimizin altında devletin uçakları, arabaları, binlerce memuru yok. Gittiğimiz yerlerde valiler bizimle görüşmek istemiyor ama belediye reisleri, seçilmiş insanlar bize geliyorlar. Destek olan 5-6 partiden değil bütün partilerden geliyorlar." şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ÖFKELENMEYEN, AZARLAMAYAN, ÖTEKİLEŞTİRMEYEN, CEPHELEŞTİRMEYEN BİRİSİ OLMALI"

Cumhurbaşkanının herkesi temsil etmesi gerektiğini anlatan İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı derleyici, toparlayıcı, herkesi kucaklayan, öfkelenmeyen, azarlamayan, ötekileştirmeyen, cepheleştirmeyen birisi olması lazım." diye konuştu.

Alanda bulunanlardan, herkesi kucaklayacak insan seçmelerini isteyen İhsanoğlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "İnşallah bu ekmek kavgası medeni bir şekilde olur. Ekmek teknesi daha büyür. Sevi, saygı ekilir. Öfke ekilmez, öfke eken zarar eder. Rüzgar eken fırtına biçer. Biz bunları istemiyoruz. Biz sevgi, saygı, ekmek istiyoruz. Biz ekmeğimizi paylaşmak, büyütmek istiyoruz. Cenab-ı Allah bu devlete, bu millete zeval vermesin." Ayrıca İhsanoğlu, toplantıya başlamadan önce masasının üzerinde oturan küçük bir çocuktan oy istedi.

CİHAN

Yorumlar