İHL öğrencileri arasında hutbe okuma yarışması düzenlendi

İmam hatip liseleri arasında 'Hutbe Okuma Yarışması' düzenlendi. Paşa Camii'nde düzenlenen en güzel hutbe okuma yarışmasına, merkezde bulunan üç imam hatip lisesi ile ilçe imam hatip liselerinden 9 öğrenci katıldı.Kız Anadolu İmam Hatip...

Google Haberlere Abone ol
İHL öğrencileri arasında hutbe okuma yarışması düzenlendi

İmam hatip liseleri arasında 'Hutbe Okuma Yarışması' düzenlendi. Paşa Camii'nde düzenlenen en güzel hutbe okuma yarışmasına, merkezde bulunan üç imam hatip lisesi ile ilçe imam hatip liselerinden 9 öğrenci katıldı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen ve en güzel hutbe okuma yarışmasında Müftü Vekili Orhan Keskin, Baş Vaiz Saffet Bölükbaşı, edebiyat ve meslek dersleri öğretmenleri jüri üyeliği yaparken, öğrenciler sırasıyla minbere dualarla çıkarak hutbe okudu.

Yapılan yarışma sonrasında en güzel hutbeyi okuyan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Bayram, en fazla puanı alarak birinci olurken, ikinciliği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fatih Aktürk, üçüncülüğü ise Abdussamet Bal, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Musa Arsu elde etti.

Yarışmada tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, ilk üçe giren öğrencilere ise altın verildi. Yapılan organize hakkında bilgi veren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet İslam, öğrencilerin derece alabilmek için yarışmaya çok iyi hazırlandığını belirterek, önemli olanın cemaat karşısında minbere çıkarak hutbe okumak olduğunu söyledi. Bu tür yarışmalarla öğrencilerin kendine olan güvenini de kazanmasını sağladıklarını vurgulayan İslam, “İmam hatip liseleri olarak camilerimize ve buralarda görev yapacak olan din görevlilerimize çok önem veriyoruz. Bu amaç doğrultusunda okullarında birinci olan öğrencilerimizi cemaat karşısına çıkararak, güzel hutbe okumaları ve hitabetlerini geliştirmelerinde öncülük etmeye gayret gösteriyoruz. Programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar