İHL İzci Grubu Suriyeli sığınmacılara yardım topladı

Mardin Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Suriyeli sığınmacılar için topladıkları 100 çuval malzemeyi Geçici Konaklama Tesisi’ne ulaştırdı.Midyat’ta Suriyeli vatandaşlar için kurulan Geçici Konaklama Tesisi’ne...

Google Haberlere Abone ol
İHL İzci Grubu Suriyeli sığınmacılara yardım topladı

Mardin Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Suriyeli sığınmacılar için topladıkları 100 çuval malzemeyi Geçici Konaklama Tesisi’ne ulaştırdı.

Midyat’ta Suriyeli vatandaşlar için kurulan Geçici Konaklama Tesisi’ne Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan İzci Grubu, topladıkları giyim ve gıda malzemelerini yetkililere teslim etti. Öğrencilerin topladığı malzemeler arasında gıda ve giyim malzemelerinin yanı sıra oyuncak da yer alıyor.

Malzemeleri teslim eden öğrenciler daha sonra Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ü ziyaret etti. Göstermiş oldukları duyarlı davranıştan dolayı öğrencileri tebrik eden Kaymakam Bingöl “ Buradaki insanları düşünmeniz, onlara yardımda bulunmanız gerçekten beni memnun etti. Sizin buraya ne getirdiğiniz önemli değil, önemli olan buradaki insanları düşünmenizdir. Bu gün burada yaşayanların başına gelenler herkesin de başına gelebilir, onların başına yağan bombalar bizim de başımıza yağabilirdi. Zaten dedeleriniz anlatıyordur, burada zamanında kıtlık olduğunda insanlar Suriye’ye gitmişler ve o Suriyeliler bizlere kapılarını açmışlar. Şimdi sizin de o neslin torunları olarak, onlara bu desteği sağlamanız bizleri çok memnun etti. Sizlere çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İzci lideri Hasan Çelik ise yardım kampanyalarına olumlu yaklaşımlarından dolayı Kaymakam Bingöl’e teşekkürlerini sundu.

İzci grubu daha sonra kamp alanında Suriyeli vatandaşları ziyaret etti.

CİHAN

Yorumlar