İHH'dan Arnavutluk'taki 3 bin yetime yardım

İHH, Arnavutluk'taki 3 bin yetim çocuğa gıda ve para yardımında bulundu

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan Arnavutluk'taki 3 bin yetime yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 3 bin yetim çocuğa gıda ve para yardımında bulundu.

İHH, Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) ve İstanbul Bağcılar Belediyesi işbirliği ile Tiran'daki Aslan Rusi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, ülkenin farklı yerlerinden gelen yetim çocuklara gıda ve para yardımı yaptı.

Törene, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, İHH Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiran koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırcı, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, Tiran Valisi Sadi Vorpsi, Arnavutluk Eğitim Bakan Yardımcısı Nora Malaj'nın yanı sıra yetim çocuklar ile aileleri katıldı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, 56 ülkeden 82 bin yetime yardım ettiklerini belirterek, nüfus yoğunluğuna göre Filistin'den sonra en fazla Arnavutluk'taki yetimlere yardımda bulunduklarını söyledi.

Yetimlere yönelik yardımları görev olarak gördüklerini ifade eden Yazıcı, "Yetim gülerse dünya güler" sloganı ile çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ise kendileri ile iş birliği içerisinde olan Türk kurumlarına teşekkür ederek, ülkedeki yetim çocukların Türkiye'de eğitim görmeleri söz konusu olduğunda onların her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Tiran Valisi Sa Vorpsi de Arnavutluk'un yardıma muhtaç bir topluma sahip olduğunu vurgulayarak, ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının yetimlerin yalnız olmadığını göstermek için önemli bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, İHH, ALSAR Vakfı aracığıyla daha önce de Arnavutluk'ta yetim çocuklara yönelik yardımlarda bulunmuştu.

Yorumlar