İHH TIR’ları Rojava’ya doğru yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın(İHH) Suriye’nin Kürt bölgesi Rojava’nın farklı yerlerinde dağıtılacak olan yardımların yüklü olduğu TIR’lar Diyabakır’dan yola çıktı. Yarın Rojava bölgesinde olması planlanan...

Google Haberlere Abone ol
İHH TIR’ları Rojava’ya doğru yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın(İHH) Suriye’nin Kürt bölgesi Rojava’nın farklı yerlerinde dağıtılacak olan yardımların yüklü olduğu TIR’lar Diyabakır’dan yola çıktı. Yarın Rojava bölgesinde olması planlanan yardım TIR’larını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Demokratik Toplum Kongresi Rojava Komisyonu Başkanı Hüseyin Durmaz, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vakfın gönülleri uğurladı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi belediye garajında düzenlenen programda konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım, Rojava bölgesindeki insanların ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını belitti. Suriye genelinde 10 milyon insanın yerlerinden olduğunu belirten Yıldırım, “Rojava bölgesinde, Kanton bölgesinde bulunan bu insanların etnik kökenlerine baktığımız zaman yoğunluk Kürtler olmak üzere özellikle Kürt bölgesindeki insanların Araplar’a Türkmenler’e göstermiş olduğu misafirperverlik görülüyor. Yarın itibariyle 27 TIR’ımızı kapılardan içeri girecek. Farklı odalardan temsilciler gözlemciler kalacak. Ayrıca Rojava Komisyonu, zaten orayı organize ettiği için ve Diyarbakır Barosu da çalışma içerisinde.” ifadelerini kullandı. Yıldırım, kanton bölgelerine yardımlarının yaygın olarak devam edeceğini belirterek, 100 TIR’lık bir yardım göndereceklerini kaydetti. DTK Rojava Komisyonu Başkanı Hüseyin Durmaz ise Rojava’daki insanların fakir ve yoksul olmadığını belirterek, "Orada saldırılar ve sınırlar kapalı. Sınırlar açılsa Afrin bölgesi bütün Rojava’ya yetecek zenginlikte. Sizler, Türkiye yürütmesi, muhalefet ve yerel yönetimler dilimize tercüman olun. Bu konuda herkes hükümeti uyarmalı ve sınır kapıları ticaret için biran için açılmalıdır.” diye konuştu.

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ise Ortadoğu’da yıllardır süren iç savaşlarda insanların mağdur olmaya devam ettiğini kaydetti. Güler, "Özellikle Kürtler açısından büyük bir dram yaşanıyor.Açlığın dilin, dini ve ırkı olmaz. Bu drama kim el atıyorsa saygı duyuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından TIR’lardaki yardım kolileri basın gösterildi. Ardından TIR’lar Diyarbakır’dan yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar