İHH, Suriye'ye 133 yardım TIR'ı gönderdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) tarafından Suriye’ye gönderilen 133 TIR’lık yardım konvoyu törenle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden hareket etti.

Google Haberlere Abone ol
İHH, Suriye'ye 133 yardım TIR'ı gönderdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) tarafından Suriye’ye gönderilen 133 TIR’lık yardım konvoyu törenle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden hareket etti. Cilvegözü Sınır Kapısı, Yayladağı ve Kilis Öncüpınar sınır kapısından Suriye’nin Halep, Lazkiye, Deryzor, Hama illeri ve çevresine gönderilmesi planlanan 133 TIR’lık konvoyun 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası çerçevesinde gönderildiği belirtildi.

Reyhanlı’da İHH’ya ait TIR parkında düzenlenen toplantıda konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Suriye Çalışma Masası Ofisi Başkanı Muhammed Yorgancıoğlu, bugüne kadar 3 bin TIR’ın Suriye’ye gönderildiğini belirterek, toplam 300 TIR’lık konvoyda yer alan 133 TIR’ın gün içerisinde Suriye’ye gönderileceğini söyledi.
Yorgancıoğlu, yardım kuruluşları arasında Katar, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İngiltere, Avustralya, Libya, Danimarka, Makedonya, Tunus, Singapur, Avusturya, Cezayir, Bosna ve Hong Kong’taki hayırsever vakıfların bulunduğunu ve araçlarda, un, gıda maddeleri , süt, süt ürünleri, su, bebek gıda ve temizlik malzemesi ile ilaç be tıbbi malzeme olduğunu açıkladı. Araçlardan 73’ü Cilvegözü, 36’sı Öncüpınar ve 24’ü Aşağı Pulluyazı(Yayladağı) gidecek.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, İHH olarak yapılan yardımların miktarı az ama sevabı fazla olan bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Şu anda Suriye’de çocuklar ve kadınlar bu yardımları bekliyor. Bunlar içeriye girdiğinde o insanlar mutluluk yaşayacaktır. Suriye’ye yardım etmeyen herkes vebal altındadır. Suriye’ye yardım eden hayırseverlerle beraber olmaktan da memnunum.” dedi.

Samsun AK Parti Milletvekili Cemal Yılmazdemir ise Suriye’de göz yaşı döken insanlara yardım eli uzatan 150’ye yakın ülkede insani yardım faaliyetini uzun yıllardan beri sürdüren İHH’ya teşekkür etti.

Törene katılan Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş konuşmasında, Cilvegözü sınır kapısında görev yaptığı 3 yıl içerisinde Suriyelilerin yaşadığı acıları gördüğünü ve paylaştığını söyleyerek şöyle dedi; “İlk günden itibaren gerek devletimizin ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının yardım ve desteklerini yaşadık, gördük. Hükümetin kendi yapmış olduğu hizmetleri bir tarafa koyarsak öncelikle Kızılay ve İHH’ın bölgeye hayırlı ve faydalı hizmetlerine şahit oldum. Yardımların dünyanın bir çok bölgesinde yardıma muhtaç insanlara ulaştığını hep beraber görüyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Suriye’deki mazlum halka el uzatmak isteyen çok kıymetli yardım sever dostlarımızın yardımını Suriye’ye ulaştıran İHH’ya ve yapılan desteklerin ana kaynaklarına, uzattıkları yardımlar için de ülkelere de teşekkür ediyorum. Suriye’deki olayların bir an önce sona ermesi ve bu tür yardımların dünyanın başka ülkelerinde olan yardıma muhtaç insanlara ulaşsın” dedi.

Daha sonra katkıda bulunan ülkelerin temsilciler birer konuşma yaparak yardımların süreceğini anlattı.
CİHAN

Yorumlar