İğne sakat bıraktı iddiası

Mide ağrısı şikayeti ile Hastaneye giden Şanlıurfalı Emine Candan'ın uygulanan yanlış iğne sonucu sakat kaldığı iddia ediliyor. Farklı hastanelerin bu yönde verdiği raporlar bir biri ile çelişirken Candan’ın başlattığı hukuk mücadelesinden...

Google Haberlere Abone ol
İğne sakat bıraktı iddiası

Mide ağrısı şikayeti ile Hastaneye giden Şanlıurfalı Emine Candan'ın uygulanan yanlış iğne sonucu sakat kaldığı iddia ediliyor. Farklı hastanelerin bu yönde verdiği raporlar bir biri ile çelişirken Candan’ın başlattığı hukuk mücadelesinden de sonuç çıkmadı. Davanın zaman aşımına uğradığı belirtildi.

İddiaya göre olay 7 yıl önce Akçakale Devlet Hastanesinde yaşandı. Mide ağrısı şikâyeti ile Akçakale Devlet Hastanesine giden Emine Candan’a (41) doktoru tarafından iğne yapıldı. Yürüyerek hastaneye giden Candan çıkışta yürüyemeyerek akrabalarının arabası ile eve döndü. İkinci gün yine eşi ile aynı doktora başvuran Candan çifti uygulanan iğnenin yanlış yapıldığını savunarak doktora sitem etti.

Ailenin itirazı üzerine soruşturma başlatıldı. Ancak Akçakale Kaymakamlığı soruşturmaya izin vermedi. Gaziantep Bölge İdare mahkemesine taşınan karar ailenin lehine çıktı. Soruşturma izni verildi. Ailenin iddiasını araştırmak üzere önce Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde heyet raporu aldı. Buradaki heyet raporunda ‘Sol alt Extremitede peroneal sinir felci+ düşük ayak’ şeklinde rapor verdi. Daha sonra Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden de rapor alması istenen Candan’a burada ‘iğnenin yanlış yere yapıldığına dair tıbbi belge bulunamadı’ şeklinde rapor verildi. Son olarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Candan burada yüzde 20 oranında engelli olduğunu öğrendi. Aile farklı raporların şokunu yaşarken mahkemenin de zaman aşımına uğradığı haberi ile yıkıldı.

İŞKUR’un toplum yararına çalışma programları kapsamında çalışan eş Ahmet Candan, yaşananlara tepki gösterdi. Süreci anlatan Ahmet Candan, birçok hastaneye gittiğini farklı raporlar aldığını dile getirdi. Bu süreçte evini de sattığını aktaran Canan, “Maaşımız git- gele bağlandı. Madem hata yoksa neden bu kadar belge çıktı, neden bu kadar bizi gezdirdiler, neden paramız bitti, neden bey iken sefil olduk?” diye sordu.

7 yıl önce vurulan iğne sonrası hayatının perişan olduğunu dile getiren Emine Candan ise kendisini bu hale sokan doktorlara neden hesap sorulmadığını soruyor. Candan şöyle konuştu: “Eskiden ayaklarım üstünde duruyordum. 7 yıldır bu haldeyim. Gittikçe kötüleştim. Kolumda felç olmaya başlıyor. Yürüyerek hastaneye giden biri kötürüm olarak dönüyorsa neden bu doktorlara hesap sormuyorlar, neden bu kadar mahkeme dolaşayım, çocuklarıma bu sefaleti yaşatayım? Ankara’ya gittim ömür boyu fizik tedavi öneriyor. Devletten talebim inceleyip baksın, kendilerini yerime koysunlar. Evim gitti, hayatım söndü. 7 yıldır ne gecem gece, ne gündüzüm gündüz. Sancılardan yatamıyordum. Artık ekmek paramız kalmadı. Televizyonu, battaniyeyi bile sattık.” CİHAN

Yorumlar