İğne oyası ve yaş pasta yapımı kursları devam ediyor

Bartın’ın Ulus ilçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından Kumluca beldesinde açılan iğne oyası ve yaş pasta yapımı kursları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İğne oyası ve yaş pasta yapımı kursları devam ediyor

Bartın’ın Ulus ilçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından Kumluca beldesinde açılan iğne oyası ve yaş pasta yapımı kursları devam ediyor. Kursiyerler iğne oyalarını satarak aile bütçesine katkı sağlarken, yiyecek hazırlama ve pişirme kursuna gidenler ise belgelerini aldıktan sonra pastane, tekstil gibi işyerlerinde iş bulabilecek.

Kumluca beldesinde açılmış olan iğne oyası ve yaş pasta yapımı kurslarını Ulus Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Ulus Halk Eğitimi Müdürü Yusuf Ünal, Ulus İlçe Müftüsü İsrafil Gök, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Yaşar Güney, ziyaret etti. Ulus Kaymakamı Fatih Kaşıkcı kursiyerleri tebrik ederek kurs öğretmenlerinden bilgi aldı.

Ulus Halk Eğitimi Müdürü Yusuf Ünal kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, "Ulus Halk Eğitim Merkezi olarak Kumluca’daki vatandaşlarımızdan gelen meslek kurslarında iğne oyası 13 kursiyerimizle başladı. Yine aynı binada Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yaş pasta yapımı kursunda da 14 kursiyerimiz var ve bunun yanında hazır gereçlerle yapılan dikiş nakış kursunda da 18 kursiyerimiz bulunmaktadır. Öncelikle vatandaşlarımızdan gelen istekleri değerlendirip onları meslek edindirme ve bakanlığımızın da amaçları arasında vatandaşlarımızı meslek edindirme ve istihdama yöneltme kursları açıyoruz, buradan da ifade ediyorum meslek kurlarına önem vermekteyiz ve burada kursların düzenli yapılmasında başta öğretmenlerime, Kumlucalılara, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İğne Oyası Kursu Öğretmeni Dilek Dilmen, "Burada Kumlucalı bayanların istekleri üzerine iğne oyası kursları veriyorum, hem de gelecekte kendilerine meslek edinebilecekleri, eve bütçelerine katkıda bulunabilmeleri için iğne oyası kursu istediler, bu talep üzerine bende iğne oyası kursu açtım, 13 tane kursiyerim var, şuanda işlerimize devam ediyoruz başladık, satmaya başlayan arkadaşlarda var, kendi kullanma amaçlı yapanlar, çeyiz amaçlı yapanlar, bu şekilde değerlendiriyorlar gösterdiğimiz teknikleri." ifadelerini kullandı.

İğne oyası kursuna katılan Meltem Demiray, "Kurslardan çok güzel eğitim aldım, çok güzel şeyler yaptım, dışarıya ürünlerimi satıyorum, pazarlıyorum, genelde Ankara, İstanbul, İzmir taraflarına gönderiyorum, sipariş usulü çalışıyorum, internetten sipariş alıyorum, o şekilde de çalışıyorum, kursların bana çok faydası oldu, aile bütçesine de katkıda bulunuyorum." dedi.

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Kursu Öğretmeni Semiha Sevinçer, "Dokuz yıldız bu bölümü yapıyorum, bu sene de Kumluca da böyle bir kurs açma niyetinde bulunduk ve çok güzel oldu, kalabalık bir şekilde kursumuzu devam ettiriyoruz. Gelen öğrencilerimiz memnun, inşallah buradan mezun olan, belgelerini alan öğrencilerimiz yarın bir gün bir işyerlerinde çalışmaya, pastanelerde, tekstillerde bir şekilde mutfaklarda çalışmaları için bu belgeler onlara faydası olacak." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar