İGM üyeleri: MOBESE’ye köylerin parasını ayıramayız belediye yapsın

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi(İGM), emniyettin bazı cadde ve sokaklara Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması konusundaki talebini ödenek yokluğu nedeniyle geri çevirdi. Emniyetin geçen yılki talebinin de aynı gerekçeyle reddedildiği..

Google Haberlere Abone ol
İGM üyeleri: MOBESE’ye köylerin parasını ayıramayız belediye yapsın

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi(İGM), emniyettin bazı cadde ve sokaklara Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması konusundaki talebini ödenek yokluğu nedeniyle geri çevirdi. Emniyetin geçen yılki talebinin de aynı gerekçeyle reddedildiği belirtilirken, bazı meclis üyeleri MOBESE'lerin belediye tarafından yapılmasını önerdi.

İGM, haziran ayı toplantılarında imar, yol, alt yapı sosyal alanlar, yatırımlar, kapanan belediyelerin borçları gibi birçok konuyu görüştü. İGM’de görüşülen konulardan birisi de Afyonkarahisar Emniyeti'nin 4 ayrı noktaya MOBESE kurulması talebiydi. MOBESE; bünyesinde 360 dereceye kadar dönebilen kameralarıyla yaptığı görüntü ve fotoğraf çekimiyle suç ve suçluyla mücadelede güvenlik kuvvetlerinin elini önemli ölçüde güçlendiriyor. Emniyetin teklifine göre; Burmalı Mahallesi Uluküllük Caddesi, Eski belediye arkasında bulunan Dumlupınar İlköğretim Okulu civarı, Basın Caddesi Küçük Demirciler esnafının bulunduğu yer, Ali Çetinkaya Kampüsü yakınındaki hastane yolundaki kavşağa ve birinci küçük sanayi sitesi girişine MOBESE kurulması gerekiyor.

Ancak, bu talep ödenek engeline takıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İGM Başkanı Salih Sel, hazırlanan komisyon raporlarına göre ellerinde yeterli miktarda ödenek olmaması nedeniyle talebin oy birliğiyle uygun görülmediğini söyledi. Sel, talebin dört ayrı yerden geldiğini bir talebi yerine getirip diğerini yerine getirmemenin uygun olmayacağı gerekçesiyle talebi ret ettiklerini dile getirdi.

Emniyet Müdürlüğünün 312 bin liralık MOBESE projesinin geçen yılda meclis gündemine geldiği ancak ödenek yokluğu yüzünden reddedildiği belirtildi.

“KÖYLERİN PARASINI HARCAYAMAYIZ BELEDİYE YAPSIN”

İGM MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz de güvenlik projelerine karşı olmadıklarını, MOBESE'nin öneminin farkında olduklarını ancak İGM’nin köylere yapılacak olan yatırımın parasının şehre harcanmasına sıcak bakmadıklarını söyledi. Karagöz, “Bizim kullandığımız para köyler için ayrılmıştır. Buraya harcanacak olan 300 bin lira civarındaki parayla birkaç tane köyün yol, asfalt, oyun alanı gibi problemlerini çözebiliriz. Caddeler, sokaklar belediyenin alanında olduğundan belediye bu konuda girişimde bulunabilir ve bunu karşılayabilir diye düşünüyorum.” dedi.

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Serdaroğlu da MOBESE'lerin olmasında fayda olduğunu ancak meclisin 2015 bütçesinde tekrar görüşme kararı aldığını anlattı.

İSPANYA GEZİSİNE 100 BİN LİRA ÖDENEK

Öte yandan Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin(İGM), geçen yıl tepki çeken ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından iki defa veto edilen İspanya gezisine 100 bin liranın üzerinde ödenek ayrılmıştı. İGM'nin 43 üyesi; 9-15 Nisan'da araştırma ve inceleme maksadıyla; İspanya'nın Madrid, Sevilla, Barcelona şehirlerine ziyarette bulunmuştu. Geziye meclis üyelerinin eşleri ve çocuklarıyla katılması ve 100 bin liranın üzerinde bütçe ayrılması ulusal ve yerel medya da gündeme getirilmişti. CİHAN

Yorumlar