Iğdır'da vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Iğdır Defterdarlığı, Vergi Haftası kapsamında il genelinde vergi rekortmenlerini ödüllendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Iğdır'da vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Iğdır Defterdarlığı, Vergi Haftası kapsamında il genelinde vergi rekortmenlerini ödüllendirdi.

Vergi Haftası münasebetiyle Defterdar Durak Sercan tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen programla kurumlar ve gelirler vergisinde ilk üç dereceye giren mükelleflere plaket verildi. Düzenlenen törende konuşan Iğdır Valisi Davut Haner, vatandaşın devlete olan görevlerinden birisinin de vergi ödemek olduğunu söyledi.

Vergi vermenin, her Türk vatandaşı için kutsal olduğunun altını çizen Vali Haner, “Iğdır, vergi sıralamasında 74. sırada genç bir il, gelecekte yüksek sıralara çıkacaktır. 12 yıl önce geldiğim Iğdırla şimdiki Iğdır arasında çok fark var gelişiyor güzelleşiyor. Herkesle iş birliği içinde güzel insanlarla güzel işler yapacağıma inanıyorum. Plaket alanları tebrik ediyorum. Ülke ekonomisine katkı sağladıkları içinde esnaflarımızı kutluyorum“ dedi.

Defterdar Sercan, "Iğdır’da 2013 yılında 238.375.000 TL vergi gelirleri tahakkuk toplamına karşılık tahsilat 126.280.000 TL düzeyinde gerçekleşmiştir. Iğdır’a devletimiz 438.922.000 TL harcama yapmıştır. Mükelleflerimiz her konuda bilgilendirilmiştir.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Haner ve Defterdar Sercan ilk 3′e giren kurumlar ve gelirler vergi rekortmenleri Kaya Kale, Yaycılı Kardeşler,Tur Aras Tekstil, İshak Yaycılı, Tacettin Şimşek ve Erhan Yaycılı’ya plaketlerini verdi. CİHAN

Yorumlar