Iğdır’a Güney Koreli gelin

Cihan Haber Ajansı’nın Güney Kore muhabiri Şinasi Alpago ile Güney Koreli Yun Yerim, Iğdır’da yapılan düğünle dünya evine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Iğdır’a Güney Koreli gelin

Cihan Haber Ajansı’nın Güney Kore muhabiri Şinasi Alpago ile Güney Koreli Yun Yerim, Iğdır’da yapılan düğünle dünya evine girdi.

Bir birine binlerce kilometre uzaklıktaki Iğdırlı Alpago ve Güney Koreli Yun aileleri, Ağrı dağının eteklerinde mutlu bir evlilikle akraba oldu. Nişanı Ekim 2013’te Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapan Cihan muhabiri Şinasi Alpago ile Güney Koreli Yun Yerim, Iğdır’da düzenlenen düğünle hayatlarını birleştirdi. Düğüne çok sayıda davetli katılırken, Güney Koreli gelini, ailesi de yalnız bırakmadı.

Düğüne Güney Kore’den aralarında gelinin babası Yun Sungkyu ile annesi Jung Sunhee, büyükbabası Jung Changu, büyükannesi Lee Soonhan, kardeşleri ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kişilik bir grup katıldı.

Düğünde gelin ve damat da halaya eşlik ederken, renkli görüntüler oluştu. Düğün için Iğdır’a gelen başka bir Koreli misafir de Türkçe şarkı söyledi. İstanbul’da üniversite eğitimi gören ve geçtiğimiz yıllarda Türkçe olimpiyatlarına katılan Dong Geon Lee, misafirler için “Ay Yüzlüm” şarkısını seslendirdi.

Damadın annesi Fatma Alpago, yabancı bir ülkeden gelini olduğu için mutlu olduğunu ve bu sevinci her annenin yaşamasını istediğini ifade etti.

Koreli gelinin annesi Jung Sunhee ise ailelerine Türk damat kabul ettiklerini belirterek, asıl önemli olanın kızının mutluluğu olduğunu ve bunun için dua ettiğini kaydetti.

Gelinin babası Yun Sungkyu ise Türkiye ve Güney Kore’nin bir birinden uzak iki ülke olmasına rağmen, kültürlerinde benzerlikler olduğunu söyledi. Bundan dolayı kızının bir Türk ile evlenmesine rıza gösterdiğini anlatan Yun, ayrıca Türk damat Şinasi Alpago’nun uzun yıllardır Güney Kore’de olduğunu ve Kore kültürünü bildiği için yeni çiftin de yaşamlarında zorluk yaşamayacakların inandığını kaydetti. Birkaç gün önce Türkiye’ye geldiğini de anlatan Yun Sungkyu, Türk insanını çok sevdiğini söyledi.

Gelini ve yeni akrabalarını çok sevdiklerini söyleyen damadın babası Yusuf Alpago ise Kore kültürünün Türk kültürüne çok yakın olduğundan bahsetti. Sevginin dil, din farkı gözetmediğini anlatan Yusuf Alpago, “Sevgi çok büyük bir olaydır. Bunu da biz gördük ve yaşadık.” dedi.

Iğdır’da Ağrı Dağı’nın görme ve İshak Paşa Sarayı’nı da gezme imkânı bulan Koreli gelinin ailesi, Türkiye’nin birkaç şehrinde tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek ülkesine dönecek. CİHAN

Yorumlar