Iğdır'da 22 polis tutuklandı

Iğdır'da, aralarında emniyet müdürleri ile darbecilerce "Iğdır Sıkıyönetim Komutanı" olarak görev yapması planlanan Iğdır 5. Hudut ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber'in kardeşi olan polis memuru Mükremin Küçükberber'in de bulunduğu 22 polis tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Iğdır'da 22 polis tutuklandı
Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 36 polisten 22'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, Iğdır İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 71 polisten 36'sı, emniyetteki işlemlerinin ardından polislerce Iğdır Adliyesine götürüldü.

Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan polislerden, aralarında 3 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 2 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 2 emniyet amiri ve 4 komiserin bulunduğu 22 polis, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Diğer 14 polis ise mahkemece adli kontrol kararıyla salıverildi.

Tutuklananlar arasında, FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı olması halinde "Iğdır Sıkıyönetim Komutanı" olarak görev yapması planlanan ve tutuklu bulunan Iğdır 5. Hudut ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber'in kardeşi olan polis memuru Mükremin Küçükberber'in de bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde dün adliyeye sevk edilen 35 polisten 21'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 14'ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar