İGC’den 56 gazeteciye şeref divanı beratı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından. meslekte 25 ve üyelikte 15 yılı dolduran üyelerine, “Cemiyet Şeref Divanı Üyeliği Beratı” törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
İGC’den 56 gazeteciye şeref divanı beratı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından. meslekte 25 ve üyelikte 15 yılı dolduran üyelerine, “Cemiyet Şeref Divanı Üyeliği Beratı” törenle verildi. İGC Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılımıyla İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında düzenlenen törende 56 üye gazeteci, İGC Şeref Divanı’na kabul edildi.

Onurlu bir meslekte 25 yılı ve köklü bir geçmişe sahip olan İGC'de 15 yıl üyeliği dolduran gazetecileri tebrik eden İGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, yürüttükleri çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Üyelerin takdiriyle üç yıllığına ikinci kez göreve getirildiklerini belirten Sertel, verilen sözlerin birer birer yerine getirildiğini, yeni etkinlik ve projelerle göreve devam ettiklerini söyledi. Kendi başkanlığı döneminde toplam 242 üyenin Dernek Şeref Divanı’na kabul edildiğini de hatırlattı. Hangi düşünceden olursa olsun gazetecilerin hakkını, hukukunu savunma noktasında onların yanında yer aldıklarını belirten Sertel, tutuklu tek bir gazeteci kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Türkiye’de son dönemde ilginç gelişmeler yaşandığını ifade ederek, “Son dönemde bazı gazete ve gazeteciler hızla kamplaşıyor. Bizler bu tür kamplaşmaların içinde asla yer almayız. Bizi aydınlatan tek nokta var, o da halktır. Bizim safımız sadece halkın yanındadır.” dedi.

Atilla Sertel’in konuşmasının ardından meslekte 25 yılı geride bırakan 20 ve İGC üyeliğinde 15 yılı dolduran 36 olmak üzere toplam 56 gazeteciye, Dernek Şeref Divanı üyelik beratı takdim edildi. Toplantının divan başkanlığını İGC üyesi Yılmaz Tok, yardımcılıklarını Yalım İldem ve Necati Aygın, raportörlüğünü ise Saim Şimşir yürüttü. CİHAN

Yorumlar