İftarda buluşan Alevi ve Sünni vatandaşlardan barış ve kardeşlik mesajı

Kahramanmaraş'ta Alevi ve Sünni vatandaşlar, 'Ramazan da bizim, Muharrem de bizim' temalı iftar programında bir araya geldi. Programda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Musahip İş Adamları...

Google Haberlere Abone ol
İftarda buluşan Alevi ve Sünni vatandaşlardan barış ve kardeşlik mesajı

Kahramanmaraş'ta Alevi ve Sünni vatandaşlar, 'Ramazan da bizim, Muharrem de bizim' temalı iftar programında bir araya geldi. Programda barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Musahip İş Adamları Derneği'nin işbirliğiyle iftar programı düzenlendi. Hünkar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen iftara, Alevi dernek temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda Alevi ve Sünni aile katıldı.

Programda konuşan Musahip İş Adamları Derneği Başkanı Halil Karadaş, "Gelin tanış olalım işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim dünya kimseye kalmaz. İşte bu program vesilesiyle bugün bizleri sürekli karşı karşıya getirmeye çalışanlara en güzel cevabı verdiğimizi düşünüyorum. Bizler Alevi’si, Sünni’si, Türk'ü, Kürt'ü ve bu ülkenin diğer bütün asli unsurlarıyla beraber bir olmaya, iri ve diri olmaya namzediz. İşte birlik ve dirlik adına oluşturduğumuz bu tablonun tüm Anadolu'ya örnek olmasını niyaz ederken, Filistin başta olmak üzere tüm dünyada baskı ve zulme maruz kalan kardeşlerimize cenabı Allah'tan yardım diliyorum” dedi.

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili de, "Barış, kardeşlik ve eşit yurttaşlık temelinde bir araya gelerek ortak yanlarımızın ne kadar çok, ayrılıklarımızın ise ne kadar az olduğunu, kardeşçe yaşamakta olduğumuzu göstermeye çalışmaktayız. Peygamber efendimiz bir hadisinde, 'Birbirinizden nefret etmeyin. Birbirinize düşman olmayın. Birbirinizden yüz çevirmeyin, kardeş olun ey Allahın kulları' diye buyurmaktadır. Öyleyse yapmamız gereken sevginin, hoşgörünün, barışın, kardeşliğin ve insan olmanın kıymetini daha iyi anlamaktır” diye konuştu.

Gaziantep Kırklar Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Coşkuner ise, “İnsan sevmediğine düşmanlık güder. Aynı ülkede, aynı mahallede yaşıyorsunuz fakat birbirinize kapınızı açmamış, çayınızı, çorbanızı içmemiş, birbirinizi tanıma fırsatını bulamamışsınızdır. Cemde küskünler ve dargınlar tevhit kapısından içeri giremezler. Bu topraklarda hepimize yetecek yer var. Birbirimizi sevelim, sevilelim. Hızır insanlar arasında saklıdır, tüm insanlara Hızır nazarıyla bakabilirsek müşküllerimizi çok daha rahat çözebiliriz” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar