İftarda Alevi-Sünni kardeşliği vurgusu

"Ehl-i Beyt Hürmetine Birlikten Dirliğe'' temasıyla Mannheimlı işadamları Fahri Durmuş ve Erhan Kürücü tarafından organize edilen Ramazan iftar programında Mannheim ve Heidelberg çevresinden birçok kişi aynı sofra etrafında bir araya geldi....

Google Haberlere Abone ol
İftarda Alevi-Sünni kardeşliği vurgusu

"Ehl-i Beyt Hürmetine Birlikten Dirliğe'' temasıyla Mannheimlı işadamları Fahri Durmuş ve Erhan Kürücü tarafından organize edilen Ramazan iftar programında Mannheim ve Heidelberg çevresinden birçok kişi aynı sofra etrafında bir araya geldi.

Programda alevi ve sünni toplumu arasında sevgi, muhabbet ve kardeşliğin tesisine vurgu yapıldı. Organizatör işadamları Fahri Durmuş ve Erhan Kürücü bu birliktelikler vesilesi ile kardeşliğin derinleşmesi, muhabbet ve dayanışmanın daha da artması temennisinde bulundu. "Anadolu insanı, Ehlibeyt'e karşı her zaman farklı bir muhabbet beslemiştir. Toplumumuzda Hz. Ali'nin (r.a.) kahramanlıkları destanlaştırılarak anlatılmış, bu sevgiden edebî türler oluşmuş ve bu muhabbet nesillerden nesillere aktarıla gelmiştir." diyen Fahri Durmuş sözlerine şöyle devam etti, ‘‘Ramazan empati ayıdır, gelin birbirimizi olduğu gibi kabul edelim. Olduğu gibi kabul etme saygısını gösterelim. Renkliliklerimizi koruyarak bir ve barış içinde ortak yaşamanın yollarını bulalım."

Programda konuşan Turkuaz Platform Başkanı Enver Taşkın toplumumuzdaki farklılıkların zenginlik olarak görülebilmesinin önemine değindi. Taşkın, "Aşureye katılan malzemelerin kendi olarak orada bulunması, tadı ve aromasını korumasının yanında beraberce yeni enfes bir tat oluştururlar. Bizim toplumumuzun da aşure kıvamında toplum olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürel Pedagoji Merkezi Direktörü ve Heidelberg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Havva Engin konuşmasında toplum olarak kültürel zenginliklerimizi yaşatmada dilin önemine değindi. Prof. Dr. Engin, "Almanya’da doğup büyüyen çocuklarımız dede-torun arasında Türkçe iletişim problemleri yaşıyor. Bu da değerlerin nesilden nesile kaybolması anlamına geliyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar